Γιορτάστηκαν οι Τρεις Ιεράρχες στο Μακρυχώρι παρουσία Γ. Μανώλη

stergiou
fotou
728x110 3

Πανηγυρικά, με την συμμετοχή μαθητών και διδασκάλων της Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης εορτάστηκε στο Μακρυχώρι, την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, η μνήμη των προστατών της παιδείας, Αγίων Τριών Ιεραρχών, Βασιλείου του Μεγάλου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου, στον κατάμεστο από μαθητές, εκπαιδευτικούς, τοπικούς άρχοντες και πιστούς χριστιανούς, Ιερό Ναό του Αγίου Θωμά.

Παρουσία του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Τεμπών κ. Γιώργου Μανώλη, των δημοτικών συμβούλων κ. κ. Γ. Κυρίτση  και  Γ. Ντόντου, μαθητών, εκπαιδευτικών και πιστών χριστιανών, ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Ιωάννης, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία και Αρτοκλασία, πλήθος μαθητών εκκλησιάσθηκαν και κοινώνησαν των Αχράντων Μυστηρίων.

Σε δήλωσή του ο κ. Μανώλης ανέφερε χαρακτηριστικά: «Αγαπητοί μας μαθητές και μαθήτριες, σας εύχομαι καλή πρόοδο και σας καλώ να έχετε ως οδοδείκτη την πίστη και την σοφία των τιμώμενων Αγίων Τριών Ιεραρχών. Να θυμάστε ότι κύριος  σκοπός της Παιδείας είναι να γίνετε ολοκληρωμένες προσωπικότητες με σφαιρική γνώση, χρήσιμοι για την κοινωνία, την Πατρίδα και την Ανθρωπότητα» συμπληρώνοντας  ότι «το μέλλον θα είναι καλύτερο εάν φωτισθούμε όλοι από τον τρόπο ζωής των αιωνίων και αθανάτων οικουμενικών διδασκάλων της Εκκλησίας του Χριστού, τον Μέγα Βασίλειο, τον Άγιο Γρηγόριο τον Θεολόγο και τον Άγιο Ιωάννη τον Χρυσόστομο».

 

 

error: Content is protected !!