Η παρουσία Γούλα στην ομιλία Καραλαριώτου και τα σενάρια που πυροδότησε

milonas

«Ο Παναγιώτης Γούλας είναι ένας αξιόλογος άνθρωπος, με έργο και επιτεύγματα στο χώρο του ΤΕΙ Θεσσαλίας. Εμείς εκτιμούμε όλους τους υποψηφίους -θεωρούμε την πολυφωνία και τον ανοιχτό δημοκρατικό διάλογο κύρια συστατικά μιας συγκροτημένης κοινωνίας.  Υπό αυτό το πρίσμα, πιστεύουμε ότι η υποψηφιότητα του κ. Γούλα είναι χρήσιμη για την πόλη της Λάρισας και θεωρούμε  ότι, ιδίως με το εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής που θα ισχύσει στις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, είναι σωστό να υπάρχουν στα κοινά άνθρωποι με τις αντιλήψεις του κ. Γούλα. Ευχόμαστε καλή δύναμη και ευελπιστούμε σε καλή συνεργασία».

Ήταν αυτή η απάντηση της Ρένας Καραλαριώτου, σε ερώτηση του Γιώργου Ρούστα στην “Ελευθερία”, λίγες μέρες μετά την επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του στο δήμο Λαρισαίων, που έστηνε, ουσιαστικά, γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στους δυο υποψηφίους.

Η απόφαση του πρώην πρύτανη του ΤΕΙ Θεσσαλίας να διεκδικήσει τον δημαρχιακό θώκο, μπορεί σε μια ευρύτερη πλειοψηφία πολιτών να προκάλεσε τεράστια έκπληξη, όσοι παρακολουθούν όμως πιο στενά τα τεκταινόμενα στο δρόμο προς τις εκλογές του Μαϊού, γνώριζαν πως ο Γούλας είχε «προκριθεί» από την ομάδα του Έκτορα Νασιώκα, για να εκφράσει όλους εκείνους που είχαν ακολουθήσει την επιλογή του πρώην υπουργού να διεκδικήσει τον δήμο Λαρισαίων στις προηγούμενες δημοτικές εκλογές.

Η υποψηφιότητα Γούλα «εξυπηρετεί» καθώς φαίνεται και εκείνα τα στελέχη του Κινήματος Αλλαγής που δεν συμφωνούν στην συμπόρευση με τον Απόστολο Καλογιάννη, δημιουργώντας έτσι μια πιο ευρεία στήριξη στο πρόσωπό του, ενώ, ταυτόχρονα, δημιουργεί πονοκεφάλους στην παράταξη Καλογιάννη, η οποία βλέπει πλέον δυο ψηφοδέλτια να προσπαθούν να διεμβολίσουν τον πολιτικό χώρο στον οποίο κινείται.

Η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων φωτογραφήθηκε μαζί του χθες βράδυ στην είσοδο του Ωδείου, ενώ κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, έκανε αναφορά στο πρόσωπό του με θετικά λόγια. Ο νέος εκλογικός νόμος «σπρώχνει» τους υποψηφίους στη διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεννόησης και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο δεν ήταν καθόλου τυχαία η αναφορά της Καραλαριώτου για «συνεργασία με όλες τις υγιείς δυνάμεις». Αυτό που απομένει να διευκρινιστεί είναι ποιες δυνάμεις δεν θεωρούνται «υγιείς» και για ποιον λόγο. Αυτό, ίσως, να είναι και το κλειδί της πολιτικής αντιπαράθεσης για τις ερχόμενες δημοτικές εκλογές…

Λευτέρης Παπαστεργίου

 

 

Facebook Comments

error: Content is protected !!