Καταδικάζει τα αγροτοδικεία η Ένωση Γυναικών Λάρισας

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Η Ένωση Γυναικών Λάρισας, με ανακοίνωσή της “καταγγέλλει την απαράδεκτη μεθόδευση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε διώξεις σε βάρος των αγροτών, που αγωνίζονται για το δίκιο τους, αντιπαλεύοντας τις πολιτικές που ξεκληρίζουν την αγροτική οικογένεια. Μία μεθόδευση που έγινε μάλιστα αστραπιαία, χωρίς καν να προηγηθούν απολογίες των κατηγορουμένων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστιες ευθύνες γιατί η πολιτική της κυβέρνησης και της ΕΕ είναι που πλήττει τις λαϊκές οικογένειες της πόλης και της υπαίθρου. Δεν εξασφαλίζονται οι κατώτερες εγγυημένες τιμές για τους αγρότες που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να τους εξασφαλίζουν εισόδημα για μια αξιοπρεπή ζωή. Το αίσχος των ανοιχτών τιμών στα αγροτικά δίνει τη δυνατότητα στους βιομηχάνους και τους μεγαλεμπόρους να τα παίρνουν «για ένα κομμάτι ψωμί». Την ίδια στιγμή, η λαϊκή οικογένεια τα αγοράζει πανάκριβα.

Η σημερινή πολιτική ΕΕ και κυβέρνησης χαρίζει προνόμια και φθηνό ρεύμα σε εφοπλιστές και βιομήχανους, αλλά διατηρεί στα ύψη το κόστος παραγωγής των αγροτικών προϊόντων με το ΦΠΑ σε μέσα και εφόδια, με το φόρο στο πετρέλαιο.  Την ίδια στιγμή, οι περικοπές που επιβάλλει η ΚΑΠ στις επιδοτήσεις χτυπάνε  το αγροτικό εισόδημα.

Η σημερινή πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης έχει οδηγήσει χιλιάδες αγρότισσες να μένουν ουσιαστικά ανασφάλιστες γιατί αδυνατούν να ανταποκριθούν  στις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές. Έτσι, μπορεί να καλύπτονται υγειονομικά από την ασφάλεια του συζύγου, αλλά δεν θα πάρουν  ποτέ σύνταξη.

Αυτές οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης θα δυναμώσουν την πάλη των μικρομεσαίων αγροτών.

Η Ένωση Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ) καλεί τις  γυναίκες αγρότισσες να πάρουν τη δική τους θέση στα μπλόκα του αγώνα.

Με την οργάνωση στους αγροτικούς συλλόγους, στους συλλόγους γυναικών της ΟΓΕ, μπορούμε να στείλουμε ένα βροντερό μήνυμα στους εκμεταλλευτές του μόχθου μας, την ΕΕ, την κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους.”

 

 

error: Content is protected !!