«Να βγεί από το αδιέξοδο της υποβάθμισης και της ανεργίας ο Αλμυρός»

milonas

Με την ευχή όλοι οι φορείς που νομοθετούν, ο Δήμος Αλμυρού, το Επιμελητήριο Μαγνησίας, οι αγροτικοί συνεταιρισμοί, να συνεργαστούν σαν ορχήστρα για να βγάλουν από το αδιέξοδο της υποβάθμισης και της ανεργίας τους κατοίκους του Αλμυρού, ολοκλήρωσε την ομιλία του ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού Κώστας Πανταζώνας, κατά την εκδήλωση για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας.

Αναλυτικά η Ομιλία:

Η Ένωση κατά τη χρονική περίοδο του 2018 ανέδειξε πολιτικές που οι εφαρμογές τους επιτρέπουν ανάπτυξη, θέσεις εργασίας και επιπλέον εισόδημα στους κατοίκους του Δήμου Αλμυρού.

Ο ρόλος της Ένωσης ορίζεται με σαφήνεια από το καταστατικό της, ως λειτουργός προστασίας αλλά και ανάπτυξης του επιχειρήν.

Το μεγαλύτερο μέρος αυτής της πολιτικής που σχετίζεται με τις προτάσεις της Ένωσης, εφαρμόζεται από τον Δήμο Αλμυρού αλλά και νομοθετείται μέσα από το δημοτικό συμβούλιο.

Ο φορέας που θα δημιουργήσει προστιθέμενη αξία στα προϊόντα μέσω της μεταποίησης, είναι οι αγροτικοί συνεταιρισμοί Σούρπης και Πτελεού, στους οποίους υπάρχουν έτοιμες γραμμές συσκευασίας για ελιές και ελαιόλαδο (πράσινος χρυσός).

Ο επόμενος φορέας είναι το επιμελητήριο Μαγνησίας που μπορεί να πάρει τον πράσινο χρυσό και τα υπόλοιπα αγροτικά προϊόντα της περιοχής μας και να τα πάει μέσω εκθέσεων σε παγκόσμιες αγορές και δημιουργήσει μια εμπορική αξία λιανικής και όχι παραγωγικής όπως μέχρι ισχύει σήμερα.

Ο Αλμυρός έχει όλες τις δυνατότητες να πάρει το ποσοστό που του αναλογεί ανάμεσα στους ποιο ισχυρούς αναπτυξιακούς πυλώνες της χώρας.

Η ΒΙ.ΠΕ Αλμυρού θα αποτελέσει την αρχή για τη διαμόρφωση ενός φιλόξενου περιβάλλοντος για κάθε είδους βιομηχανίες.

Η επένδυση των Νηών είναι καταλυτικής σημασίας καθώς θα αλλάξει όχι μόνο τον τουριστικό χάρτη ολόκληρης της Μαγνησίας, αλλά και το αεροδρόμιο κεντρικής Ελλάδος.

Οι παραλίες μας θα μας βάλουν στο σπιράλ ανάπτυξης του καλοκαιρινού μπάνιου, μέσα από τις 1000 και πλέον ξαπλώστρες που μπορεί να τοποθετηθούν σε αυτές με τη δημιουργία αδειών open bar.

Το φράγμα Μαυρομάτη μας επιτρέπει να αξιοποιήσουμε το πλεόνασμα νερού από τις γεωτρήσεις που υδρεύουν τα χωριά, ώστε για γίνουν ποτιστικά τα 700000 ελαιόδεντρα που υπάρχουν στην περιοχή μας.

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μπορούν να οδηγήσουν το Δήμο σε επόμενη φάση ευημερίας, επιτρέποντας του να διαμορφώσει τη κοινωνική του πολιτική μέσα από την ευελιξία του απέναντι στα δημοτικά τέλη.

Οι λύσεις για να δημιουργήσουμε πλούτο και θέσεις εργασίας υπάρχουν, αλλά πρέπει να λειτουργήσουμε ομαδικά.

Ο Αλμυρός καλείτε να αντιμετωπίσει την δύνη της κρίσης, για το αν θα μείνει πόλη ή θα υποβιβαστεί σε κωμόπολη.

Πρέπει όλοι οι φορείς που νομοθετούν Δήμος Αλμυρού, Επιμελητήριο Μαγνησίας, αγροτικοί συνεταιρισμοί, να συνεργαστούν σαν ορχήστρα για να βγάλουν από το αδιέξοδο της υποβάθμισης και της ανεργίας τους κατοίκους του Αλμυρού.

Να γίνουν το τρένο της ανάπτυξης για να φέρουν την ευημερία, τα χαμόγελα και τα όνειρα ξανά στην καθημερινότητα μας.

Το 2019 να γίνει μια χρονιά όπου αρχίζουμε να σκεφτόμαστε το ΜΕΤΑ.

Κων/ νος Δ. Πανταζώνας
Πρόεδρος Ένωσης Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Επαρχίας Αλμυρού
Επιμελητηριακός Σύμβουλος

Facebook Comments

error: Content is protected !!