Τουλάχιστον οκτώ στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχη με την Μπόκο Χαράμ

stergiou
fotou
728x110 3


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2019, 02:46

728X100

Τουλάχιστον οκτώ νιγηριανοί στρατιωτικοί σκοτώθηκαν στη βορειοανατολική Νιγηρία σε συγκρούσεις με μια φράξια της Μπόκο Χαράμ, δήλωσαν χθες Πέμπτη πηγές προσκείμενες στις ένοπλες δυνάμεις.

   Μια οχηματοπομπή του στρατού ενεπλάκη σε μάχες με μέλη του Ισλαμικού Κράτους στη Δυτική ΙΚΔΑ, της φράξιας της Μπόκο Χαράμ που πρόσκειται στους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους. Οι μάχες εκτυλίχθηκαν κοντά στη Ντίκουα, 90 χλμ. από την πόλη Μαϊντουγκούρι, πρωτεύουσα της Πολιτείας Μπόρνο, διευκρίνισαν στο Γαλλικό Πρακτορείο δύο αξιωματικοί του στρατού της Νιγηρίας.

   «Τρομοκράτες με τρία οπλισμένα οχήματα και πολλές μοτοσικλέτες επιτέθηκαν την Τετάρτη σε οχηματοπομπή του στρατού, περί τις 17:40 (20:40 ώρα Ελλάδας), σκοτώνοντας οκτώ στρατιώτες», δήλωσε ένας από τους αξιωματικούς.


   Ένας στρατιώτης ακόμη αγνοείται

   Οι αντάρτες αναγκάστηκαν να αποσυρθούν όταν έφθασαν ενισχύσεις από τη Ντίκουα και την Γκατζίμπο, συνέχισε ο αξιωματικός, ο οποίος εκφράστηκε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί.

   «Οι μάχες (της Τετάρτης) διήρκεσαν περίπου μισή ώρα», ανέφερε ο δεύτερος αξιωματικός.

   Η οχηματοπομπή επέστρεφε στη Ντίκουα συνοδεύοντας έναν ανώτερο αξιωματικό από την πόλη Ραν, όπου είχε πάει να επιθεωρήσει την ανάπτυξη δυνάμεων και όπλων μετά τις πρόσφατες επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ, ανέφεραν οι δύο πηγές.

   Τη 14η Ιανουαρίου, μαχητές της φράξιας της Μπόκο Χαράμ τα μέλη της οποίας ορκίζονται πίστη στον Αμπουμπακάρ Σεκάου κατέλαβαν στρατιωτική βάση στη Ραν, σκότωσαν 14 ανθρώπους και παρέδωσαν τις εγκαταστάσεις στις φλόγες. Πάνω από 30.000 πολίτες αναγκάστηκαν να τραπούν σε φυγή και να καταφύγουν στο γειτονικό Καμερούν έπειτα από αυτή την επίθεση.

   Η Μπόκο Χαράμ έχει κλιμακώσει τους τελευταίους μήνες τις επιθέσεις της εναντίον στρατιωτικών στόχων, καταλαμβάνοντας βάσεις, σκοτώνοντας στρατιωτικούς και λεηλατώντας αποθήκες όπλων.


Πηγή: ΑΠΕ

 


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 1 Φεβρουαρίου 2019, 02:55

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!