Επίσκεψη Μ. Χρυσοβελώνη στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Περιστερίου

FCO SUMMER 80 728x90 1
milonas 728x90 1

 

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών του Δήμου Περιστερίου επισκέφτηκε σήμερα η Υπουργός Εσωτερικών, κ. Μ. Χρυσοβελώνη, στο πλαίσιο ενημερωτικού κύκλου επαφών με τις δομές όλης της χώρας για την εξάλειψη της βίας κατά των Γυναικών και της αντιμετώπισης κάθε είδους διακρίσεων λόγω φύλου.

Η Υφυπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε το προσωπικό του Κέντρου για το νέο Νομοσχέδιο Ισότητας των φύλων που προβλέπει την εδραίωση της ισότητας στη δημόσια και ιδιωτική σφαίρα, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας στα Συμβουλευτικά Κέντρα και τους Ξενώνες Φιλοξενίας, την σύσταση υποχρεωτικών Επιτροπών Ισότητας σε επίπεδο Δήμων και Περιφερειών, το πλαίσιο συνεργασίας με τη Γενική Γραμματεία Ισότητας Φύλων και το Κέντρο Έρευνας Θεμάτων Ισότητας με παροχή τεχνογνωσίας και άλλων χρηματοδοτικών εργαλείων, την προώθηση της γυναικείας επιχειρηματικότητας και εργασίας μέσω των ΚΟΙΝΣΕΠ, καθώς και την κρατική χρηματοδότησή τους.

Παράλληλα ενημέρωσε για τις Συμφωνίες Συνεργασίας με τους Δήμους (ΚΕΔΕ) και τις Περιφέρειες (ΕΝΠΕ) που θα εφαρμόσουν τις πολιτικές Ισότητας μετά τις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές, καθώς και για την πρόσφατη συνεργασία με την Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ο.Γεροβασίλη για την κατάρτιση και ενημέρωση της Ελληνικής Αστυνομίας σχετικά με τη διαχείριση περιστατικών έμφυλης βίας.

Από την πλευρά του το προσωπικό του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών του Δήμου Περιστερίου ενημέρωσε την Υφυπουργό για λειτουργικά προβλήματα και πρότεινε πιθανές λύσεις όπως η ψυχολογική εποπτεία, η διεύρυνση του ωραρίου λειτουργίας με πρόσθετο προσωπικό, η άμεση ψυχιατρική αντιμετώπιση περιστατικών, η παύση διαδικασίας απέλασης σε περιπτώσεις κακοποίησης παράτυπων μεταναστριών, η ανάγκη νομικής στήριξης από τη Γραμμή SOS και τους Ξενώνες Κακοποιημένων Γυναικών, η ενίσχυση της διερμηνείας, η δυνατότητα καταγγελίας από πλευράς Συμβουλευτικού Κέντρου ως φορέας σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας με θύματα ανήλικα παιδιά.

Όπως έγινε γνωστό, άμεσα το Συμβουλευτικό Κέντρο του Δήμου Περιστερίου από κοινού με τα υπόλοιπα Συμβουλευτικά Κέντρα της χώρας θα αποστείλουν παρατηρήσεις και προτάσεις στο νέο Νομοσχέδιο για την Ισότητα, ενώ από την πλευρά της η Υφυπουργός Εσωτερικών δεσμεύτηκε να μεταφέρει προτάσεις και προβλήματα που αφορούν όλους τους εμπλεκόμενους στην αντιμετώπιση της έμφυλης βίας σε συναρμόδιους υπουργούς, διαδικασία που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και θα συνεχιστεί.

error: Content is protected !!