Δήμος Βόλου: Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το πολιτικό μόρφωμα του Σκοτινιώτη

milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1

“Με ένα θλιβερό, όπως άλλωστε υπήρξε και ο βίος της, επικήδειο, τα μέλη της παράταξης που συγκρότησε ο Πάνος Σκοτινιώτης και την εγκατέλειψε δραπετεύοντας, φοβούμενος να αναμετρηθεί με τις ευθύνες του και τη σημερινή Δημοτική Αρχή, ανακοίνωσαν ουσιαστικά την διάλυσή της, προτρέποντας τους ελάχιστους εναπομείναντες ψηφοφόρους τους να επιλέξουν στις εκλογές του Μαϊου όποια άλλη παράταξη επιθυμούν” ισχυρίζεται σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή Βόλου, και συνεχίζει:

Κατά τούτο, λοιπόν, η χθεσινή ημέρα είναι πραγματικά μια ιστορική ημέρα, αφού το πολιτικό μόρφωμα – εργαλείο, του Σκοτινώτη και της παρέας του, μέσω του οποίου σφετερίστηκαν την εξουσία, εξαπατώντας τους πολίτες, αδιαφορώντας για τα προβλήματα και τις ανάγκες τους και μεριμνώντας μόνο γι αυτά της γνωστής «παρέας», τίθεται οριστικά στο χρονοντούλαπο της ιστορίας και δεν θα αποτελεί παρά μια θλιβερή ανάμνηση, παράδειγμα προς αποφυγή για μια κοινωνία που παλεύει να ανασάνει και να ορθοποδήσει.

Οι πολίτες του Βόλου, όπως και όλης της χώρας άλλωστε, παρά τα παχιά λόγια, τις βαρύγδουπες διακηρύξεις, την διαμόρφωση μια εικονικής, καθόλα ψεύτικης, πραγματικότητας, καθεστωτικών συστημάτων τύπου Σκοτινιώτη, συνειδητοποίησαν ότι την ώρα που εκείνοι βυθίζονταν στην φτώχια και στην εξαθλίωση, τα μέλη, οι προύχοντες με τη φεουδαρχική αντίληψη, τέτοιων πολιτικών – κομματικών συνονθυλευμάτων, ως γνήσιοι επαγγελματίες της πολιτικής, φρόντισαν και αγωνίστηκαν για τη διατήρηση των κεκτημένων και των αγαθών που η νομή της εξουσίας τους έφερε. Και μόνο γι’ αυτά.

Δεν θα μιλήσουμε μαζί τους για αυτοδιοίκηση, έργα και δράσεις, δήθεν οράματα και προοπτικές. Γιατί δεν την γνώρισαν, δεν ενδιαφέρθηκαν, δεν τους απασχόλησε. Η πόλη και πολίτες ήταν καταναγκαστικά γραφειοκρατικά εμπόδια, που έπρεπε να τα διαχειριστούν για να διασφαλίσουν τον παράδεισο της εξουσίας τους.

Περιοριζόμαστε, λοιπόν, να χαιρετίσουμε το ξερίζωμα αυτής της θλιβερής πολιτικής κλίκας, να εκφράσουμε την ικανοποίησή μας γιατί εξαϋλώνεται χάρις στη δική μας γνήσια αυτοδιοικητική και δημοκρατική παρουσία και να υπογραμμίσουμε προς τους πολίτες, τους μόνους που συνομιλούμε, ότι ο αγώνας δεν τελείωσε. Συνεχίζεται με μεγαλύτερη ένταση και επιμονή γιατί το τέρας της πολιτικής και κομματικής διαπλοκής έχει και άλλα κεφάλια. Και μέχρι να «κοπούν»,  με την λαϊκή ετυμηγορία στις εκλογές, οφείλουμε όλοι να είμαστε προσεκτικοί και να μην πέφτουμε στη γοητεία και τις παγίδες των κάθε λογής επιβητόρων και νάρκισσων της εξουσίας.

Μαζί λοιπόν, ενωμένοι και με αποφασιστικότητα θα αποτρέψουμε κάθε πιθανότητα η πόλη να επανέλθει σε συνθήκες υπανάπτυξης, σε καταστάσεις μιζέριας και ανέχειας για τους πολίτες, δηλαδή στην παρακμή που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε, και θα συνεχίσουμε στο δρόμο της δημιουργίας, του φωτός, της ελπίδας και της προοπτικής, για το Βόλου που ονειρευόμαστε, για το Βόλο που αγαπούμε.

error: Content is protected !!