«Λαρισαίων Κοινόν»: Η νέα δημοτική κίνηση που θα διεκδικήσει τον δήμο Λαρισαίων με την υπογραφή 52 συμπολιτών μας

Νέα δημοτική κίνηση που φέρει τον τίτλο «Λαρισαίων Κοινόν» εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση:

«Η Κοινότης ξεφυτρώνει παντού μέσα στο ελληνικό κράτος που την είχε καταργήσει. Η φυσιολογική μορφή, ο φυσιολογικός σχηματισμός της ελληνικής μορφής είναι η κοινοτική».

Ίων Δραγούμης

Λαρισαίοι και Λαρισαίες,

Η βαθιά μας πίστη στον Αξιακό μας Κώδικα, η αγάπη μας για την πατρίδα , η αγωνία μας για τα τεκταινόμενα  αλλά  και το ενδιαφέρον μας να προσφέρουμε ενεργά στην πόλη που γεννηθήκαμε, ζούμε και αγαπάμε, μας ώθησαν στο να  συγκροτήσουμε την παρούσα Δημοτική Κϊνηση .

Το Ελληνικό κράτος, τα τελευταία κυρίως χρόνια, κάνει το παν για να καταργήσει «των Ελλήνων τις Κοινότητες». Ο «Καλλικράτης» υπήρξε απλά η χαριστική βολή. Οι δημοτικές και περιφερειακές εκλογές δεν είναι παρά η διάχυση της εξουσίας του «κέντρου», ενός κέντρου αφελληνισμένου και μεταπρατικού, με αγωγούς τα συστημικά κόμματα, που αποδέχτηκαν ακόμα και την μετατροπή αυτού του «κέντρου» σε υποδοχέα της βούλησης ενός υπερεθνικού διευθυντηρίου.
Η Κοινότητα είναι Βασικό Συστατικό Ομοιογένειας και είναι καιρός να το ξαναβρούμε. Μόνο μία Κοινότητα μπορεί να βάλει στόχους πέρα από το “θεαθήναι”. Μόνο αυτή μπορεί να βάλει τις προϋποθέσεις επιστροφής των Παιδιών της πίσω, γιατί τελικά μόνο η Κοινότητα είναι αυτή που Νοιάζεται και Μπορεί.
Ο φυσιολογικός τρόπος διοίκησης του λαού μας είναι ο Κοινοτικός. Αυτός ήταν πάντα ο πυρήνας του Ελληνισμού ακόμα και όταν δεν υπήρχε Ελληνικό Κράτος. Η μετάλλαξη του Έλληνα στην αρχή, η αναθεώρηση των αξιών και η αντικατάσταση πληθυσμού στη συνέχεια, αποσκοπούν στο «σπάσιμο» των όποιων κοινοτικών δεσμών έχουν απομείνει ώστε οι πολίτες να ελέγχονται καλύτερα.
Στεκόμαστε απέναντι σ’ αυτόν τον έλεγχο. Όχι με λόγια αλλά με πράξεις. Ο καθένας από εμάς που βρεθήκαμε και δημιουργήσαμε τον πυρήνα αυτής της κίνησης, το κάνει εδώ και χρόνια μέσα στον δικό του κοινωνικό χώρο και η συμπόρευσή μας, δεν είναι παρά η φυσιολογική συνέχεια αυτής της πορείας.
Αυτό που φιλοδοξούμε, είναι να αντιπροσωπεύσουμε τη μοναδική δύναμη που άντεξε, όσο άντεξε, στη λαίλαπα της οικονομικής κρίσης: Την Ελληνική Οικογένεια. Τον τελευταίο εκπρόσωπο του Κοινοτισμού αλλά και τον Πρωταρχικό Πυρήνα του. Είναι η οικογένεια και το κοινοτικό πνεύμα της Εκκλησίας μέσα από την Ενορία, που «έσωσαν την κατάσταση» και δεν γεμίσαμε άστεγους και επαίτες.
Αυτά τα τελευταία απομεινάρια και πυρήνες του κοινοτισμού, ήταν τα οχυρά μέσα στα οποία προστατευτήκαμε, κι όχι «οι δωρεές» των μεγαλόσχημων αστών, ή οι πολυδιαφημιζόμενες «φιλανθρωπίες» των ματαιόδοξων που θέλουν να «κάνουν τη φιγούρα τους» ως «χορηγοί» ενώ από την άλλη υποστηρίζουν τις γενεσιουργικές πολιτικές που δημιουργούν τα προβλήματα.
Το χτύπημα στην ελληνική οικογένεια, τόσο μέσα από τη νοοτροπία της «μοντέρνας οικογένειας», ή της  οικογένειας με “δύο μπαμπάδες” ή “δύο μαμάδες” δεν είναι τυχαίο.
Η υποδοχή και η αναγκαστική ενσωμάτωση ανθρώπων που δεν επιθυμούν να ενσωματωθούν στην ελληνική κοινωνία, δεν είναι τυχαία.
Απέναντι σ’ αυτές τις “μη τυχαίες” ενέργειες, αλλά και απέναντι στη φοβική αντιμετώπιση αριστερών και δεξιών μηδενιστών, αντιπαραβάλουμε μια Εναλλακτική Κίνηση με πρόταγμα τον Πατριωτισμό, που επαναφέρει τον Κοινοτισμό στη ζωή της πόλης.
Να επανεμφανιστεί το «κίνημα της γειτονιάς» και η ίδια η γειτονιά, ακόμα και αν ζούμε σε πολυκατοικίες.
Να καταστεί η Ενορία κέντρο κοινωνικής ζωής και ζύμωσης.
Συμβούλια γειτονιάς σε πρώτη φάση, τοπικά συμβούλια που θα εκπροσωπούν περισσότερες γειτονιές σε δεύτερη, σύνδεση των ενοριών μέσα από συμβούλια πολιτών, αληθινά ενεργών, όχι ματαιόδοξων κομματικών παραγοντίσκων.
Η Λάρισα μπορεί και πρέπει να επενδύσει στην Ιστορική Θεσσαλική της ρίζα. Αυτή θα πρέπει να τονίζεται σε κάθε εκδήλωση, από την απόδοση Τιμής στους ήρωες, μέχρι τα όποια δρώμενα που θα διοργανώνει ο δήμος.
Λάρισα, πόλη Ελληνική και όχι πολυπολιτισμική. Λάρισα, πόλη με Αξίες και Iστορία που έρχονται από το βάθος του χρόνου και δεν κατασκευάζονται με βάση τα κελεύσματα περιστασιακών σκοπιμοτήτων και συμφερόντων.
Γιατί μια πόλη χωρίς ταυτοπροσωπία και κοινοτικό ήθος δεν είναι παρά ένα οικιστικό συγκρότημα και μια μάζωξη ανθρώπων που δεν τους συνδέουν ζωτικοί δεσμοί. Δεν είναι ΠΟΛΗ με την ουσιαστική έννοια του όρου. Και εμείς θέλουμε τη Λάρισα ΠΟΛΗ , τη «Λαρισαίων πολιτεία».

Λαρισαίοι και Λαρισαίες,

Η πρωτοβουλία μας αυτή, δεν είναι μία ακόμη δημοτική κίνηση στις ήδη εμφανισθείσες στην αυτοδιοικητική αρένα της πόλης μας. Η δημοτική μας κίνηση δεν ήθελε, δε ζήτησε και δεν θα λάβει “χρίσμα” από κανέναν, γιατί δεν χρωστάει σε κανέναν.
Σας καλούμε λοιπόν να συμπαραταχθείτε μαζί μας ώστε στις επερχόμενες Δημοτικές εκλογές, να εκπροσωπηθούν στο Δήμο δυναμικά οι Λαρισαίοι οικογενειάρχες που τα χρόνια της κρίσης πληγώθηκαν ή αναγκάστηκαν να αποχωριστούν τα παιδιά τους που βρήκαν εργασία στο εξωτερικό, οι νέοι που βλέπουν το μέλλον τους αβέβαιο, οι Λαρισαίοι επιχειρηματίες, έμποροι και καταστηματάρχες, που βλέπουν χρόνια τώρα τους τοπικούς άρχοντες να κόβουν κορδέλες στα πολυκαταστήματα με ότι αυτό συνεπάγεται, οι Λαρισαίες νοικοκυρές αλλά και οι χιλιάδες άνεργοι της  πόλης μας. Για μια Πόλη – Μητρόπολη Αξιών, για μια Πόλη Πρότυπο, αντίστοιχη με την ομάδα που μάγευε κάποτε τη χώρα, για μια Πόλη περήφανη, για μια Πόλη που θα εκτιμά και θα εξελίσσει την Παράδοσή της.

  • Για τους συμπολίτες μας που επιθυμούν να επικοινωνήσουν μαζί μας, μπορούν να το κάνουν στα τηλέφωνα: 6936066108 και 69383517863 καθώς και στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση [email protected]

Επίσης σας ενημερώνουμε ότι το προσεχές διάστημα η Κίνησή μας μέσα από διαδικασίες και εκδηλώσεις, θα παρουσιάσει στα Μ.Μ.Ε  αλλά και στους  Λαρισαίους, τους συντονιστές των τομέων δράσης μας , τον επικεφαλή  μας  και τις προγραμματικές μας θέσεις.

ΟΙ  52 ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΙΝΗΣΗ:

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
ΒΑΪΟΥΛΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΒΑΛΑΣΚΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΒΕΛΕΣΙΩΤΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
ΒΛΑΜΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΒΟΓΙΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΒΟΓΙΑ-ΤΑΤΑΡΙΩΤΟΥ ΕΥΜΟΡΦΙΑ
ΓΑΛΑΝΗ ΑΡΓΥΡΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ
ΓΑΡΥΦΑΛΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΓΕΩΡΓΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ
ΓΙOYΝΗΣ ΦΙΛΛΙΠΟΣ
ΔΕΛΗΒΕΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΔΙΠΛΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΕΤΡΟΣ
ΚΑΛΤΣΑΤΟΣ ΘΑΝΑΣΗΣ
ΚΑΡΑΪΣΚΟΥ ΣΤΕΛΛΑ
ΚΑΤΣΑΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ
ΚΑΤΣΙΕΡΗΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ
ΚΕΡΜΕΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΚΟΡΔΕΛΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΚΟΡΤΙΚΗ ΕΛΕΝΗ
ΚΩΤΟΥΛΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
ΚΩΤΣΗΣ ΗΛΙΑΣ
ΚΩΦΙΝΗΣ ΘΩΜΑΣ
ΜΑΥΡΟΜΑΤΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΜΗΤΣΙΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΜΟΡΦΙΝΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΜΟΥΛΑΣ Κ. ΠΑΣΧΑΛΗΣ
ΜΠΑΝΤΡΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑ
ΜΠΙΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΜΥΛΩΝΑΣ ΠΕΤΡΟΣ
ΝΑΡΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΝΕΟΦΩΤΙΣΤΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΝΙΤΣΙΑΚΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΝΤΙΝΑΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΠΟΥΛΟΥ ΛΕΥΚΗ
ΠΑΚΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
ΠΑΠΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΠΑΤΣΙΟΥΡΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΠΟΥΛΙΑΝΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΣΒΕΡΩΝΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΣΒΕΡΩΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
ΣΙΜΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΣΤΡΟΥΛΙΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
ΤΑΤΑΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΤΖΗΜΑΣ ΣΥΜΕΩΝ
ΤΣΑΛΑΠΟΡΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
ΤΣΙΑΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΤΣΙΟΥΡΒΑ ΖΩΗ
ΤΣΙΠΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ
ΤΣΟΥΛΚΑΣ ΒΥΡΩΝ
ΧΑΤΖΗΠΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΕΚ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΣΕ

 

 

error: Content is protected !!