Στο μπλόκο του Αερινού ο Παναγιώτης Λαφαζάνης

Ο Γ.Γ του Π.Σ της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης, μαζί με τον υπεύθυνο αγροτικής πολιτικής του Μετώπου Θανάση Πετράκο και αντιπροσωπεία της ΛΑΕ Μαγνησίας  την Παρασκευή 1/2/2019 και το Σάββατο 2/2/2019 βρέθηκαν στα μπλόκα των αγροτών του Αερινού στη Μαγνησία και της Νίκαιας στη Λάρισα. Εκεί έτυχαν θερμής υποδοχής από τους δεκάδες συγκεντρωμένους αγρότες και είχαν μαζί τους πολύωρες συζητήσεις για τα προβλήματά τους και για την παρουσίαση των θέσεων της ΛΑΕ για τα αγροτικά/κτηνοτροφικά ζητήματα.

KEN 728X100

Κύριες διεκδικήσεις του αγροτικού κινήματος είναι:

  • Η θέσπιση  εγγυημένων τιμών για τα προϊόντα τους για να μπορούν να συνεχίσουν την παραγωγή.
  • Παροχή αφορολόγητου πετρελαίου για τις αγροτικές εργασίες, μείωση της τιμής αγροτικού ρεύματος και κατάργηση χαρατσιών (ΕΝΦΙΑ) για να μειωθεί το κόστος παραγωγής ώστε να φθάνουν στους πολίτες φθηνά τα αγροτικά προϊόντα.
  • Κατάργηση του νέου ασφαλιστικού νόμου και επαναφορά των ορίων συνταξιοδότησης στα 60 για τους άνδρες, στα 55 για τις γυναίκες.
  • Αφορολόγητο για τους αγρότες  στα 12.000 προσαυξημένο κατά 3.000 για κάθε παιδί.
  • Καμία κατάσχεση πρώτης κατοικίας ή αγροτεμαχίου.
  • Να σταματήσουν τα αγροτοδικεία και η ποινικοποίηση των αγώνων με χουντικούς νόμους όπως το ιδιώνυμο.

Η ΛΑΕ συντάσσεται με τα αιτήματα των αγροτών/κτηνοτρόφων γιατί θεωρεί τον πρωτογενή τομέα ραχοκοκαλιά κάθε οικονομίας και απαραίτητη προϋπόθεση για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, ώστε με την εφαρμογή ενός ριζοσπαστικού σχεδίου εξόδου από μνημόνια, ευρώ και Ε.Ε, να μπορέσει να σταθεί ξανά στα πόδια της και οι πολίτες της να ζούνε με αξιοπρέπεια. 

error: Content is protected !!