Στο εβραϊκό νεκροταφείο ο Τζέφρι Πάιατ

MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019, 05:56

Το εβραϊκό νεκροταφείο στη Θεσσαλονίκη, επισκέφθηκε τη Δευτέρα, ο Τζέφρι Πάιατ, κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στην συμπρωτεύουσα, όπου και βρέθηκε για σειρά επίσημων συναντήσεων.

Επίσκεψη υψηλού συμβολισμού στο εβραϊκό ταφικό μνημείο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, το οποίο πριν λίγες ημέρες βεβηλώθηκε από φασιστικά στοιχεία.

Όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο πρέσβης στο twitter «Μετέφερα στον πρόεδρο της Ισραηλιτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης τη λύπη και την οργή μας για την καταστροφή που έγινε στο μνημείο του Εβραϊκού Μουσείου. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε μαζί για να τερματίσουμε τα εγκλήματα μίσους και να κάνουμε τον κόσμο πιο ανεκτικό».

Aκόμη, ο Αμερικανός αξιωματούχος συναντήθηκε με τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη, τον οποίο και ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία τους εδώ και χρόνια, ενώ σειρά είχε και ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Συμφωνήσαμε ότι τώρα είναι η ώρα να αξιοποιήσουμε την εξαιρετικά ευνοϊκή στιγμή στις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ και της γεωπολιτικής δυναμικής στην περιοχή», έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter ο κ. Πάιατ για τη συνάντηση αυτή, ενώ στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Θεσσαλονίκη έγινε δεκτός και από τον Μητροπολίτη Άνθιμο.

Παράλληλα, ο κ. Πάιατ συνάντησε τους επικεφαλής της ΔΕΘ – HELEXPO Τάσο Τζήκα και Κυριάκο Ποζρικίδη, στις εγκαταστάσεις της Έκθεσης τιτιβίζοντας πως «Σας ευχαριστώ πολύ για όλα όσα κάνατε την περσινή χρονιά για να την μετατρέψετε σε επιτυχία και ένα υπέροχο μοντέλο για την Ινδία και τη Γερμανία».

Πηγή: makthes.gr


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019, 06:00

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!