Τη μεγαλύτερη άνοδο της 10ετίας κατέγραψαν οι τραπεζικές μετοχές


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019, 13:22

KEN 4

Τη μεγαλύτερη άνοδο της τελευταίας δεκαετίας κατέγραψαν σήμερα οι τραπεζικές μετοχές στην Αυστραλία ύστερα από τη δημοσιοποίηση πολυαναμενόμενης έρευνας για παρατυπίες στον χρηματοπιστωτικό κλάδο που πρότεινε δεκάδες αλλαγές σε κανονισμούς, χωρίς όμως να απειλείται σοβαρά η κυριαρχία των τεσσάρων μεγαλύτερων τραπεζών στην αγορά.

Σε έκθεση που δημοσιοποίησε χθες η κυβέρνηση, ο επικεφαλής της έρευνας που διεξήχθη πέρυσι για παρατυπίες στον χρηματοπιστωτικό κλάδο παρέπεμψε 24 υποθέσεις στις ρυθμιστικές αρχές για ενδεχόμενη άσκηση δίωξης.

Ωστόσο, η ευρύτερη λίστα με 76 συστάσεις για το πώς να τερματιστεί η απληστία και οι συστηματικά αθέμιτες πρακτικές δεν έφθασε στο σημείο να ζητήσει αναγκαστικές αποεπενδύσεις, μειώσεις στις αποδοχές υψηλόβαθμων στελεχών ή αυστηρότερους κανόνες δανεισμού, αφήνοντας τις τράπεζες σε μεγάλο βαθμό αλώβητες.

«Είναι πιθανόν οι τράπεζες να βρεθούν αντιμέτωπες με ποινικές διαδικασίες, αλλά δεν πιστεύουμε ότι η όποια από αυτές τις 76 συστάσεις θα έχει ουσιαστικό οικονομικό αντίκτυπο», ανέφεραν αναλυτές της UBS σε σημείωμά τους.

Αναλυτές της Citi ανέφεραν ότι ήταν «οι καλύτερες δυνατές συστάσεις, δεδομένων των συνθηκών, που ο κλάδος θα μπορούσε λογικά να αναμένει», ενώ ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s ανακοίνωσε ότι είναι «απίθανο να μεταβάλει την ευνοϊκή δομή της τραπεζικής βιομηχανίας».

Οι τραπεζικές μετοχές εκτοξεύθηκαν με τον αυστραλιανό δείκτη χρηματοπιστωτικών εταιριών να καταγράφει τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδό του από τον Μάρτιο του 2009.

Η μετοχή της Commonwealth Bank, της μεγαλύτερης τράπεζας στη χώρα, σημείωσε άνοδο 4,7%, της National Australia Bank κατέγραψε κέρδη κατά 3,9%, ενώ οι μετοχές της Australia and New Zealand Banking Group και της Westpac Banking Corp ενισχύθηκαν κατά 5,6% και 7,4% αντίστοιχα.


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2019, 13:22

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!