Έως 40% πιο γρήγορα η κίνηση στον Βόλο λόγω κυκλικών κόμβων

milonas 728x90 1
728x110 1

Aπό 30% – 40% μειώθηκε ο χρόνος κίνησης των οχημάτων στην πόλη του Βόλου, μετά την κατασκευή και λειτουργία των κυκλικών κόμβων, σύμφωνα με τις μετρήσεις που διεξάγει το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Ο μελετητής και καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Νίκος Ηλιού υπεραμύνθηκε της δημιουργίας κυκλικού κόμβου στα Αστέρια Αγριάς, καθώς με μικρές παρεμβάσεις θα λύσει ένα μεγάλο μέρος του κυκλοφοριακού προβλήματος που δημιουργείται κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών. Ο κ. Ηλιού τόνισε τέλος, οτι όταν ολοκληρωθούν και οι άλλοι τρεις κόμβοι στον Βόλο, τότε η κίνηση θα έχει εξαιρετική βελτίωση.

Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πρότεινε μάλιστα και τη δημιουργία τριών νέων κόμβων στον Περιφερειακό δρόμο του Βόλου (Ιωλκού, Φυτόκο, Μελισσάτικα), ώστε να καταργηθούν τα φανάρια, να γίνει η οδός πιο ασφαλής και η κίνηση των οχημάτων πιο αποτελεσματική μέσω του ελέγχου των ταχυτήτων.

Μιλώντας στο TheNewspaper.gr ο κ. Ηλιού δήλωσε απογοητευμένος που το πολιτικό προσωπικό δεν είναι αποφασιστικό ώστε να προχωρήσουν σε παρεμβάσεις που θα κάνουν την πόλη πιο λειτουργική. Μάλιστα, ξεκαθάρισε οτι με το Τεχνικό Επιμελητήριο Μαγνησίας δεν είχε όλο αυτό το διάστημα καμία απολύτως συνεργασία, ενώ θα έπρεπε να έχουν συνδιαμορφώσει τις αναπλάσεις στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή.

error: Content is protected !!