«Πονοκέφαλος» η συγκρότηση ψηφοδελτίων για τον Δήμο Βόλου

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Μπορεί το εκλογικό σύστημα με την απλή αναλογική να λύνει τα χέρια των υποψηφίων δημάρχων, αφού ευελπιστούν να παίξουν ρυθμιστικό ρόλο την επόμενη μέρα στην διοίκηση του Δήμου, όμως οι αυστηρές προϋποθέσεις συγκρότησης έγκυρου ψηφοδελτίου τους τα δένει.

KENT728X100

Όπως είχε γράψει το TheNewspaper.gr εδώ και πολύ καιρό, η διαδικασία κατάρτισης ψηφοδελτίου δεν θα είναι καθόλου εύκολη ιστορία για πολλές παρατάξεις. Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες, τα πρώτα προβλήματα παρουσιάζονται. Συνολικά για να διεκδικήσει ένας συνδυασμός τον Δήμο Βόλου απαιτούνται 170 υποψήφιοι. Τα εβδομήντα άτομα αφορούν στο κεντρικό δημοτικό συμβούλιο και τα υπόλοιπα εκατό -ίσως και λίγα παραπάνω με την νέα τροπολογία που καταθέτει η Κυβέρνηση- για τα τοπικά συμβούλια.

Στο στρατόπεδο του Αχιλλέα Μπέου, ισχυρίζονται ότι έχουν ήδη κλείσει το μεγαλύτερο μέρος του ψηφοδελτίου και ότι υπάρχει “ουρά” ενδιαφερομένων. Όλες οι αιτήσεις και τα βιογραφικά θα εξεταστούν προσωπικά από τον δήμαρχο Βόλου, προκειμένου να εγκριθούν και να καταρτιστεί το τελικό ψηφοδέλτιο.

Ο Απόστολος Παπαδούλης, έχει “κλείσει” μεγάλο μέρος του κεντρικού δημοτικού συμβουλίου και επεξεργάζεται προτάσεις για τα τοπικά συμβούλια, που ακόμα έχουν κενά.

Στην πλευρά του Απόστολου Ριζόπουλου τα πράγματα είναι πιο απλά, καθώς το ΚΚΕ δίνει “γραμμή” στους υποψηφίους, οι οποίοι τάσσονται στο πλευρό της Λαϊκής Συσπείρωσης, και δεν πρόκειται να αντιμετωπίσουν κανένα πρόβλημα.

Η Νάνσυ Καπούλα, στις 11 Φεβρουαρίου θα ανακοινώσει ένα μέρος του κεντρικού της ψηφοδελτίου σε ειδική εκδήλωση που θα κάνει. Αυτή την ώρα υπάρχουν κενά στα τοπικά συμβούλια, τα οποία εντός του Φεβρουαρίου ή το αργότερο μέχρι τις αρχές Μαρτίου, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων θα καλυφθούν. Η ΝΔ παίζει καθοριστικό ρόλο, αφού επιστρατεύει στελέχη της για να στηρίξει την υποψηφιότητά της προέδρου του ΤΕΕ Μαγνησίας.

Πρόβλημα αντιμετωπίζει στη συγκρότηση ψηφοδελτίου ο Ιάσονας Αποστολάκης. Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν εμφανίζονται πρόθυμα να συνδράμουν με την προσωπική τους “κάθοδο” στις εκλογές. Παρότι σκοπεύει να ανακοινώσει στα τέλη Φεβρουαρίου ένα μέρος του ψηφοδελτίου, παρόλα αυτά στα Τοπικά συμβούλια έχει ακόμα πολλή δουλειά να κάνει και η αναζήτηση γίνεται δύσκολη, καθώς δεν ευνοεί και το ευρύτερο πολιτικό σκηνικό.

Το ψηφοδέλτιο της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς, είναι ακόμα σε διαδικασία συγκρότησης και διαβούλευσης. Πάντως ο στόχος φαντάζει ιδιαίτερα δύσκολος, αφού ο αριθμός 170 φαίνεται… μακρινός για την ώρα.

 

error: Content is protected !!