ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«Να κατοχυρωθεί το πανανθρώπινο δικαίωμα στην εργασία, στη μόνιμη και σταθερή δουλειά»

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ο υποψήφιος δήμαρχος Βόλου Απόστολος Ριζόπουλος έκανε την παρακάτω δήλωση:

KENT728X100 1

Χιλιάδες είναι οι εργαζόμενοι συνάδελφοί μας που βιώνουν το απαράδεκτο εργασιακό καθεστώς των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου. Δουλειά με ημερομηνία λήξης! Αμοιβές ψίχουλα! Είναι οι συνάδελφοί μας που εργάζονται στους δήμους, στις περιφέρειες, στα σχολεία, στα νοσοκομεία και σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου. Κάθε μέρα καλύπτουν πραγματικές ανάγκες, υπηρεσίες που όλοι χρειαζόμαστε. 

Η αμοιβή τους και από τη σημερινή κυβέρνηση είναι ο εμπαιγμός, η κοροϊδία, η πολιτική ομηρία και οι ανέξοδες υποσχέσεις. Σήμερα αποτελεί πρώτιστη ανάγκη όλοι αυτοί οι συμβασιούχοι συνάδελφοί μας να μονιμοποιηθούν. Γιατί είναι δικαίωμα του κάθε ανθρώπου η μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα! Γιατί τους χρειαζόμαστε εκεί που προσφέρουν το έργο τους! Γιατί η μόνιμη και σταθερή δουλειά είναι καθοριστικός παράγοντας για την αναβάθμιση  των παρεχόμενων υπηρεσιών!

Συνεπώς είναι αναγκαίο να καταργηθεί το άρθρο 103 του συντάγματος που απαγορεύει τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων εργαζομένων στο δημόσιο. Τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση θα φέρει στη Βουλή την αναθεώρηση του Συντάγματος. “Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα”. Τελειώνουν οι ψευτοδικαιολογίες, που ο κάθε υπουργός, με πρόσχημα το περιεχόμενο του σχετικού άρθρου, απαντούσε αρνητικά, στο δίκαιο αίτημα για τη μονιμοποίησή τους που έχουν διεκδικήσει με μαχητικούς αγώνες.

Η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα έχουν τη στοιχειώδη υποχρέωση να κάνουν πράξη, αυτό που ζητά το ΚΚΕ εδώ και χρόνια, την κατάργηση του συγκεκριμένου άρθρου. Να κατοχυρωθεί το πανανθρώπινο δικαίωμα στην εργασία, στη μόνιμη και σταθερή δουλειά και να επιβληθεί υποχρεωτικά σε όλες τις υπηρεσίες του Δημοσίου η μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

error: Content is protected !!