ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Υπόθεση καθαρίστριας Βόλου: Να αναιρεθεί η βαριά καταδίκη της ζητεί αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Πως έχει παραγραφεί το αδίκημα της απάτης για την οποία καταδικάστηκε στην εξοντωτική ποινή των 10 ετών και οδηγήθηκε στις φυλακές η καθαρίστρια του Βόλου, αποφάνθηκε  η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Όλγα Σμυρλή.

KENT728X100

Η υπόθεση, μετά την αναίρεση που ασκήθηκε από την εισαγγελέα του ανωτάτου δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου, οδηγήθηκε ενώπιον του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου και  η αντεισαγγελέας ζήτησε την αναίρεση της καταδικαστικής απόφασης του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, αλλά και “να κηρυχθεί αθώα η κατηγορούμενη για το αδίκημα της απάτης κατ’εξακολούθηση και κατ’ επάγγελμα”.

Εφόσον η εισήγηση γίνει δεκτή και το δικαστήριο δεχθεί ότι το αδίκημα της απάτης έχει παραγραφεί, τότε η 53χρονη που βρέθηκε στη φυλακή για ένα πλαστό απολυτήριο Δημοτικού προκειμένου να προσληφθεί ως καθαρίστρια, δεν αποκλείεται να μην επιστρέψει στις δικαστικές αίθουσες.

Τι είπε

Η εισαγγελική λειτουργός ανέφερε ότι:

– Με βάση την νομολογία του Αρείου Πάγου, εσφαλμένα το δευτεροβαθμιο δικαστηριο δέχθηκε ότι τελέστηκε απάτη κατ’εξακολούθηση, και ότι υπήρξε ζημία για το ελληνικό Δημόσιο. Γιατί, η απάτη προκλήθηκε άπαξ, όταν η 53χρονη κατέθεσε το πλαστό απολυτήριο δημοτικού ενώπιον της αρμόδιας επιτροπής που αποφάσισε την πρόσληψη της: “η απατηλή συμπεριφορά ήταν άπαξ και όχι εξακολουθητικά, όσο λαμβανε μηνιαίες αποδοχές της. Δεν υπήρχε υποχρέωση να ανακοινώσει καθε μήνα την απατη, αφού δεν μπορει να αυτοενοχοποιηθεί”.

– Όσο για το αν υπήρξε βλάβη του δημοσίου, η Όλγα Σμυρλή επεσήμανε πως δεν επήλθε μείωση της περιουσίας του Δημοσίου, αφού τα ποσά που είχαν προβλεφθεί με τον προϋπολογισμό του κράτους για τη θέση, αυτά και διατέθηκαν και όχι περισσότερα. Η εισαγγελική λειτουργός δέχθηκε πως δεν θεμελιώνεται περιουσιακή βλάβη του δημοσίου, καθώς και ότι θα έπρεπε “να κηρυχθεί αθώα η 53χρονη για την απάτη”, αφού δεν υπήρχε βλάβη για το Δημόσιο.

“Είμαι χαρούμενη”

“Είμαι χαρούμενη ευτυχισμένη και ευχαριστώ όλους που με υποστήριξαν. Θέλω να πάρω πίσω τη δουλειά μου και μέσα από το Γολγοθά που πέρασα εγώ, να βοηθηθούν κι άλλοι. Δεν τους εξαπάτησα. Θεωρώ ότι οι δικαστές του Αρείου Πάγου το κατάλαβαν. Ηταν στίγμα για μένα οι 23 ημέρες που έμεινα στη φυλακή. Παραποίησα το απολυτήριο γιατί είχα μεγάλη ανάγκη, είχα δύο παιδια να μεγαλώσω κι έπρεπε να τα μεγαλώσω με αξιοπρέπεια. Βέβαια όλο αυτό μου στοίχισε. Αναγνωρίζω το λάθος μου και μετανιώνω. Ωστόσο, δούλεψα αυτά τα λεφτά, δεν τα πήρα κι έφυγα”, είπε έξω από το δικαστήριο η 53χρονη γυναίκα.

error: Content is protected !!