Πτώση καταγράφουν οι ευρωπαϊκές μετοχές

milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1


Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019, 11:43

Οι ευρωπαϊκές μετοχές υποχώρησαν από το υψηλό 12 εβδομάδων στην έναρξη των συναλλαγών σήμερα καθώς τα αδύναμα κέρδη από τις εταιρίες Publicis, GEA και TUI αντιστάθμισαν την άνοδο των τραπεζών ύστερα από τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της ιταλικής Unicredit.

Ο ευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 κατέγραψε πτώση 0,3% στην αρχή της συνεδρίασης. Ο γερμανικός δείκτης DAX, που επηρεάζεται εύκολα από τις εξελίξεις στο εμπόριο, σημείωσε πτώση 0,7% εν μέσω ανησυχιών για τις συνομιλίες Κίνας-ΗΠΑ την επόμενη εβδομάδα για την εμπορική τους διαμάχη. Η Ουάσινγκτον αναμένεται να επιβάλει νέα σειρά δασμών στα κινεζικά προϊόντα στις 2 Μαρτίου.

Οι τραπεζικές μετοχές ήταν από τις λίγες που κινούνταν ανοδικά στην αρχή των συναλλαγών καθώς η μεγαλύτερη ιταλική τράπεζα, η UniCredit, ανακοίνωσε καλύτερα των αναμενόμενων κέρδη για το τέταρτο τρίμηνο.

Η μετοχή της UniCredit σημείωσε άνοδο 2,7% ενώ της Banco BPM κατά 1,8% ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της.

Στο αντίποδα, η μετοχή της διαφημιστικής εταιρίας Publicis κατέγραψε βουτιά 14% μετά την ανακοίνωση των οικονομικών της επιδόσεων καθώς οι αναλυτές εστίασαν στα έσοδα της που ήταν χαμηλότερα από τις προβλέψεις της αγοράς. Η μετοχή της εταιρίας ταξιδίων TUI κατέγραψε απώλειες 15%, υποχωρώντας στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2017.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019, 11:43

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!