«Άγιο» είχε 65χρονη γυναίκα στον Βόλο – Έπεσαν σοβάδες από το κτίριο Ματσάγγου [εικόνα]

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Άγιο είχε σήμερα το πρωί μία 65χρονη γυναίκα, η οποία κινούταν στο κέντρο του Βόλου, όταν έπεσαν ακριβώς μπροστά της σοβάδες και πέτρες από εγκαταλειμμένο κτίριο.

KENT728X100

Ειδικότερα, όπως αποκαλύπτει το TheNewspaper.gr, η γυναίκα περπατούσε στο πεζοδρόμιο, επί της οδού Παύλου Μελά, μεταξύ της Ερμού και της Σωκράτους. Τότε, έπεσαν μπροστά της σοβάδες και πέτρες από το παλιό κτίριο της Καπνοβιομηχανίας Ματσάγγου, το οποίο καταρρέει μέρα με τη μέρα παρατημένο από τους ιδιοκτήτες του. Όπως δηλώνει η ίδια στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα “ήταν αρκετά μεγάλα κομμάτια, που για ελάχιστα εκατοστά δεν έπεσαν στο κεφάλι μου. Σε αυτή την περίπτωση θα με είχαν τραυματίσει σοβαρά ή και κάτι χειρότερο”.

Το άλλοτε επιβλητικό κτίριο, το οποίο σήμερα ανήκει στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, και δεν αναπαλαιώθηκε, όπως συνέβη με το κομμάτι που βρίσκεται ακριβώς δίπλα του, εξακολουθεί να είναι μία εστία ρύπανσης. Στον χώρο σήμερα στεγάζεται η Κατάληψη Ματσάγγου, ενώ η αξιοποίησή του για πανεπιστημιακές χρήσει ανήκει στο μακρινό μέλλον. Η επικινδυνότητα όμως του κτιρίου, το οποίο βρίσκεται στο πλέον κεντρικό κομμάτι της πόλης, πρέπει να απασχολήσει τόσο τις Πρυτανικές αρχές όσο και τον Δήμο Βόλου και τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες πρέπει να λάβουν σοβαρά μέρα πριν θρηνήσουμε θύματα.

error: Content is protected !!