Φαντάρος τηλεφώνησε για βόμβα προκειμένου να… προλάβει το λεωφορείο

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου 2019, 10:17

ken
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Είχε τη φαεινή ιδέα να κάνει φάρσα, προειδοποιώντας για ύπαρξη βόμβας σε λεωφορείο με στόχο να… το προλάβει, όπως αποκάλυψε πρώτο το TheNewspaper.gr.

Ο λόγος για έναν φαντάρο ο οποίος ήθελε να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη με το ΚΤΕΛ, έχοντας ως τελικό προορισμό τον Έβρο.

Λίγο μετά τις 12.30 και ενώ το λεωφορείο έφθανε στο Βελεστίνο, στο οδόστρωμα εμφανίστηκαν αστυνομικοί, οι οποίοι ακινητοποίησαν το όχημα. Οι αστυνομικοί ζήτησαν από τους επιβάτες να αποβιβαστούν, εξηγώντας στον οδηγό ότι είχαν δεχθεί τηλεφώνημα από άγνωστο για τοποθέτηση βόμβας, στο «100» της Άμεσης Δράσης.

Στο σημείο έσπευσε ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών και ύστερα από εξονυχιστικούς ελέγχους διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για φάρσα, με συνέπεια το δρομολόγιο του ΚΤΕΛ να καθυστερήσει μια ώρα να φτάσει στον προορισμό του.

Σύντομα ωστόσο, αποκαλύφθηκε ότι το τηλεφώνημα για τον εκρηκτικό μηχανισμό είχε γίνει από έναν Βολιώτη νεοσύλλεκτο, ο οποίος κατατασσόταν στη Θεσσαλονίκη και ήθελε να καθυστερήσει με κάθε τρόπο το λεωφορείο για να το προλάβει! Ο ίδιος φέρεται να παραδέχτηκε ότι προέβη σ’ αυτή την ανόητη ενέργεια.

Ο νεαρός πρόλαβε και επιβιβάστηκε στο ΚΤΕΛ, όμως όταν αποβιβάστηκε οι αστυνομικοί τον συνόδεψαν στο αστυνομικό τμήμα αντί για τη μονάδα του.

 

error: Content is protected !!