ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αποδεκατισμένα δημοτικά σχολεία στη Λάρισα λόγω της γρίπης! – Τι συστήνουν οι εκπαιδευτικοί

Σαρώνει και τις νεαρές ηλικίες η γρίπη στην περιοχή της Λάρισας αφού όπως εξηγούν εκπαιδευτικοί, σε πολλά σχολεία καθημερινά εμφανίζονται δεκάδες απουσίες μαθητών.

Μιλώντας στο onlarissa.gr, ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Λάρισας κ. Δημήτρης Παπαποστόλου, εξήγησε χαρακτηριστικά πως «το τελευταίο διάστημα παρουσιάζονται απουσίες πολλών παιδιών, με αποτέλεσμα κάποια σχολεία είναι αποδεκατισμένα. Παντού συμβαίνει αυτό.»

Ο κ. Παπαποστόλου τονίζει πως η εκπαιδευτική κοινότητα συστήνει στους γονείς, «όταν τα παιδιά έχουν συνάχι, πυρετό και βήχα να παραμένουν κάποιες ημέρες στο σπίτι. Να μην έρχονται με αυτά τα συμπτώματα στα σχολεία, γιατί θα υπάρχει κίνδυνος διασποράς της γρίπης και στους άλλους μαθητές». Επιβαρυντικά εξάλλου λειτουργούν τις τελευταίες ημέρες και οι καιρικές συνθήκες αφού λόγω της βροχής και του κρύου οι μαθητές παραμένουν σε κλειστούς χώρους στα σχολικά συγκροτήματα.

ΤΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Με αφορμή ερωτήματα σχετικά με την εμφάνιση της εποχικής γρίπης, το υπουργείο Παιδείας έστειλε στις σχολικές μονάδες τις ακόλουθες οδηγίες με σκοπό την πρόληψη της εξάπλωσής της:

1.Παιδιά που εμφανίζουν συμπτώματα γρίπης αναμένουν, σε χώρο όπου δε θα έρχονται σε επαφή με άλλα άτομα, μέχρι να τα παραλάβουν οι γονείς ή οι κηδεμόνες τους, οι οποίοι θα πρέπει να ειδοποιούνται αμέσως.

2.Συστήνεται για την αποφυγή της εξάπλωσης της εποχικής γρίπης να τηρούνται οι κανόνες ατομικής υγιεινής, όπως:

  • Αποφυγή επαφής χεριών με τα μάτια, τη μύτη και το στόμα για τη μείωση του κινδύνου μόλυνσης.
  • Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, των μαρκαδόρων και άλλων προσωπικών αντικειμένων.
  • Σε βήχα ή φτέρνισμα, κάλυψη της μύτης και του στόματος με το μανίκι στο ύψος του αγκώνα ή με χαρτομάντιλο.
  • Το χρησιμοποιημένο χαρτομάντιλο πρέπει να απορρίπτεται αμέσως μετά τη χρήση στους κάδους απορριμμάτων. Απαγορεύεται τα παιδιά να πίνουν νερό απευθείας από τη βρύση με το στόμα.
  • Τακτικό πλύσιμο των χεριών των παιδιών και των εργαζομένων με υγρό σαπούνι και νερό ή εναλλακτικά να χρησιμοποιείται αντισηπτικό αλκοολούχο διάλυμα ή χαρτομάντιλα με αλκοόλη.

Οι παραπάνω οδηγίες πρέπει να τηρούνται και από το προσωπικό των κυλικείων.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές σχολικών μονάδων να ενημερώσουν την εκπαιδευτική κοινότητα (μαθητές, εκπαιδευτικούς, Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων).

newsroom onlarissa.gr

 

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 4
error: Content is protected !!