«Σαρώνουν» τα αρωματοπωλεία στη Λάρισα – Φυτρώνουν σα μανιτάρια κερδίζοντας διαρκώς πελάτες

Αισθησιακές διαφημίσεις, καλλίγραμμα μοντέλα, απαλή μουσική και φαντασιακά σενάρια. Αυτά είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της κάθε διαφήμισης αρωμάτων από μεγάλες εταιρείες τα οποία μας λανσάρονται ανά καιρούς, προσπαθώντας να πουλήσουν μαζί με το άρωμα μια αίσθηση «μεγαλείου».

Αυτό φυσικά προϋποθέτει εκατομμύρια ευρώ για διαφημίσεις, κάτι που ανεβάζει πολλές φορές στα ύψη τις τιμές για αρώματα όλων των ειδών. Αντίβαρο αυτής της πραγματικότητας αποτέλεσαν τα αρωματοπωλεία, τα οποία τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει να εμφανίζονται σε μεγάλους αριθμούς στη Λάρισα, προσφέροντας την επιλογή αγοράς ή δημιουργίας αρωμάτων σε χαμηλότερη τιμή.

Η αρχή

Ένα από αυτά είναι το Va Nous, που αποτελεί και το πρώτο αρωματοπωλείο που άνοιξε στη Λάρισα, με ιδιοκτήτη τον κ. Βασίλη Νούσιο. Όπως αναφέρει, έχει δώδεκα χρόνια που ασχολείται με τον κλάδο, ενώ στο κατάστημά του πωλούνται αποκλειστικά φυτικά έλαια με το εύρος των τιμών να ποικίλει.

Όπως δηλώνει συνεργάτιδά του, μπορεί κάποιος να αγοράσει ένα άρωμα του οποίου το κόστος θα ανέρχεται στα 10 ευρώ συνδυάζοντας φθηνότερα έλαια. Βέβαια υπάρχουν και πιο απαιτητικοί πελάτες, που ζητάνε πολύ συγκεκριμένα πράγματα με το κόστος να ανεβαίνει και σε ορισμένες περιπτώσεις να ξεπερνά τα 100 ευρώ. «Δεν διαθέτουμε τα λεγόμενα αρώματα τύπου, σε εμάς μπορεί ο καθένας να συνδυάσει αρώματα που θέλει με βάση την προσωπική του προτίμηση».

Όσον αφορά την πελατεία τους, δήλωσε πως πλέον έχει σταθεροποιηθεί, καθώς υπάρχει ένα μέρος του κοινού το οποίο ζητά συγκεκριμένα πράγματα και έχει στραφεί προς τα φυτικά προϊόντα, με τον αριθμό αυτό να αυξάνεται με σταθερό ρυθμό. Πέρα από αρώματα στο Va Nous πωλούνται σύμφωνα με τον κ. Νούσιο προϊόντα αρωματοθεραπείας, αλλά και υπηρεσίες χειροπρακτικής.

Από το Βόλο στη Λάρισα

Υπάρχουν βέβαια και τα αρωματοποιία που κάνουν πώληση των λεγόμενων «αρωμάτων τύπου» που αποτελούνε ακριβά «αντίγραφα» γνωστότερων αρωμάτων. Σύμφωνα με την κ. Κατερίνα Σακελάρη ιδιοκτήτρια του αρωματοπωλείου «4us perfume», η διαδικασία του να πειστεί ο κόσμος για τα αρώματα τύπου δεν ήταν εύκολη, καθώς τις εποχές που ο κόσμος είχε χρήματα προτιμούσε τα επώνυμα προϊόντα.

Με την έλευση της κρίσης οι αντιστάσεις τους «κάμφθηκαν» και όπως δηλώνει η κ. Σακελάρη μία δοκιμή ήταν το μόνο που χρειαζόταν για να πειστούν για το ότι ένα «άρωμα τύπου» δεν είχε τίποτα λιγότερο από τα αντίστοιχα επώνυμα, ενώ μάλιστα η τιμή του είναι πολύ χαμηλότερη. Συμπλήρωσε ακόμη πως τα αρώματα αυτά είναι απολύτως ασφαλή ακόμα και για άτομα που παρουσιάζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Όσον αφορά τις τιμές των αρωμάτων αυτές κυμαίνονται από 10 έως 18 ευρώ. Η πελατεία της αποτελείται κυρίως από γυναίκες, αλλά υπάρχει και ένας σταθερός αριθμός αντρών που επισκέπτονται το κατάστημα.

Η «4us perfume» ξεκίνησε στο Βόλο, όπου για κάποια χρόνια είχε το μονοπώλιο της αγοράς, κάτι που βέβαια δεν ισχύει πλέον καθώς όπως σχολίασε τα αρωματοποιία «φυτρώνουν» στις μέρες σαν τα μανιτάρια.

Από τη Λάρισα σε όλη την Ελλάδα

Ο Μάριος Βούλτσος, ιδιοκτήτης του αρωματοπωλείου Ροδοσταλίς, το οποίο λειτουργεί στη Λάρισα από το 2012 έφτασε από το ένα μόλις κατάστημα να έχει παρουσία σε όλη τη Θεσσαλία αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα. Συνολικά τα καταστήματα Ροδοσταλίς έχουν παρουσία σε 10 πόλεις της Ελλάδας.

«Ο κόσμος μας γνώρισε από τα αρώματα», τα οποία όπως τόνισε αποτελούν τη ραχοκοκαλιά των πωλήσεων. Πλέον στο κατάστημά του, διαθέτει και άλλα προϊόντα περιποίησης.

Όσον αφορά την πελατεία του, αυτή αποτελείται πλειοψηφικά από γυναίκες αν και οι άντρες αποτελούνε ένα σημαντικό ποσοστό.

Μαρίνος Τζώτζης

 

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 728X100
error: Content is protected !!