Οι προοπτικές εξέλιξης του θεσσαλικού σιδηροδρόμου σε ημερίδα στο ΤΕΕ (φωτο)

stergiou
fotou
728x110 3

Το όραμα για ένα σύγχρονο θεσσαλικό σιδηρόδρομο παρουσιάστηκε το πρωί του Σαββάτου σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στο Τεχνικό Επιμελητήριο Λάρισας.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Νίκος Παπαγεωργίου ανέφερε πως η κατασκευή ενός σύγχρονου σιδηροδρομικού δικτύου θα επέφερε μεγάλα οικονομικά οφέλη για την περιοχή μας. Στην εκδήλωση συζητήθηκαν ακόμη τα σχέδια ασφάλειας, για να μην θρηνήσουμε ξανά θύματα σε εξαιτίας του σιδηροδρόμου. Τον ΟΣΕ εκπροσώπησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, κ. Χρίστος Πυργίδης.

Στο βήμα ανέβηκαν ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας Αστικής Ανάπτυξης και Αστικών Έργων κ. Δημήτρης Μαβίδης, καθώς και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δήμου Λαρισαίων κ. Ρένα Καραλαριώτου.

Ο κ. Αγοραστός αναφέρθηκε στις προσπάθειες της περιφέρειας για να φέρει εις πέρας σιδηροδρομικά έργα τα οποία κάποτε όποτε δήλωσε έμοιαζαν με «άπιαστο όνειρο», ο κ. Μαβίδης αναφέρθηκε στα υπάρχοντα σχέδια που μιλούν για υπόγεια τμήματα του σιδηροδρόμου καθώς και για την ολοκλήρωση έργων ηλεκτροκίνησης για αυτόν, ενώ η κ. Καραλαριώτου έθεσε το θέμα ασφάλειας αναφέροντας χαρακτηριστικά πως δεν νοείται να υπάρχουν «γυμνά» τμήματα του σιδηροδρόμου και πως θα έπρεπε να είχε χτιστεί περίφραξη από «χτες».

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Βασίλης Πινακάς και η πολιτευτής με την Νέα Δημοκρατία κ. Στέλλα Μπίζιου.

Δείτε φωτογραφίες:

Ρεπορτάζ: Μαρίνος Τζώτζης

 

Πηγή: onlarissa.gr

728X100
error: Content is protected !!