Τέλος η οδήγηση για τον πρίγκιπα Φίλιππο

banner
milonas 728x90 1


Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2019, 23:05

Ο σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, ο 97χρονος πρίγκιπας Φίλιππος, παρέδωσε εθελοντικά το δίπλωμα οδήγησής του, μετά το τροχαίο ατύχημα στο οποίο ενεπλάκη τον περασμένο μήνα, ανακοίνωσαν σήμερα τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Ο Φίλιππος δεν έπαθε το παραμικρό όταν το Land Rover που οδηγούσε ανατράπηκε μετά τη σύγκρουσή του με άλλο όχημα στις 17 Ιανουαρίου κοντά στην κατοικία της βασιλικής οικογένειας στο κτήμα Σάντριγχαμ της ανατολικής Αγγλίας.

“Μετά από ώριμη σκέψη, ο Δούκας του Εδιμβούργου έλαβε την απόφαση να παραδώσει εθελοντικά το δίπλωμα οδήγησης” ανέφερε η ανακοίνωση.

Η 28χρονη οδηγός του άλλου οχήματος τραυματίστηκε ελαφρά στο γόνατο ενώ η 45χρονη συνεπιβάτιδά της έσπασε τον καρπό της. Στο αυτοκίνητο επέβαινε και ένα βρέφος εννέα μηνών.

Σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες, ο πρίγκιπας μπήκε στον κεντρικό δρόμο, βγαίνοντας από ένα ιδιωτικό δρομάκι. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι η αντηλιά τον εμπόδισε να διακρίνει το διερχόμενο όχημα. Όμως δύο ημέρες αργότερα του έγιναν συστάσεις από την αστυνομία επειδή οδηγούσε χωρίς να φοράει ζώνη.

Στη Βρετανία οι οδηγοί άνω των 70 ετών πρέπει να ανανεώνουν την άδειά τους κάθε τρία χρόνια. Δεν υπάρχει κάποιο όριο ηλικίας πάνω από το οποίο να απαγορεύεται η οδήγηση.

Πηγή: ΑΠΕ


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 9 Φεβρουαρίου 2019, 23:08

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!