Συνεχίζεται η κόντρα Μ. Χρυσοβελώνη – «Παραπολιτικών»

Απάντηση στην ατυχέστατη, όπως την χαρακτηρίζουν, αντίδραση της Μαρίνας Χρυσοβελώνη, με αφορμή την σημερινή αποκάλυψη της εφημερίδας Παραπολιτικών, δίνουν οι δύο δημοσιογράφοι που υπογράφουν επωνύμως το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της χθεσινής έκδοσης.
Μάλιστα, στη δήλωσή τους, προκαλούν όποιον αντιλαμβάνεται ότι το δημοσίευμα έχει έστω και μια αναληθή λέξη ή φράση και είναι εκτος της συνταγματικά κατοχυρωμένης νομικής έννοιας του δικαιολογημένου ενδιαφέροντος και του κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, να προβεί σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια.

KEN 728X100

Ολόκληρη η δήλωση των δύο δημοσιογράφων της εφημερίδας «Παραπολιτικά»:

«Η εφημερίδα Παραπολιτικά και οι δυο δημοσιογράφοι οι οποίοι υπογράφουν επωνύμως το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της σημερινής έκδοσης, μετά την κατά την κρίση μας ατυχέστατη αντίδραση της υπουργού κυρίας Χρυσοβελώνη, κάνουμε την εξής δήλωση: Το πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά, από την αρχή μέχρι το τέλος, δημοσιοποιεί αληθή γεγονότα.
Προκαλούμε όποιον αντιλαμβάνεται ότι το δημοσίευμα έχει έστω και μια αναληθή λέξη ή φράση και είναι εκτός της συνταγματικά κατοχυρωμένης νομικής έννοιας του δικαιολογημένου ενδιαφέροντος και του κώδικα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, να προβεί σε οποιαδήποτε νόμιμη ενέργεια.
Εμείς, πάντως, προτιθέμεθα να προσκομίσουμε όλα τα στοιχεία τα οποία προκύπτουν από την έρευνα μας στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές. Λυπούμαστε και αντιλαμβανόμαστε ότι φέραμε σε δύσκολη θέση, τόσο την κυρία υπουργό – η οποία είναι σαφές ότι κάθε άλλο παρά αμφισβητεί την ουσία του δημοσιεύματος- όσο και τον στενό συνεργάτη και φίλο της, αλλά και την κυβέρνηση. Δυστυχώς για αυτούς το δημοσιογραφικό μας καθήκον για την ενημέρωση του ελληνικού λαού είναι πάνω απ όλα».
Θανάσης Φουσκίδης
Αργύρης Γιαννόπουλος

Η ανταπάντηση της Μαρίνας Χρυσοβελώνη

Από το γραφείο της Υφυπουργού Εσωτερικών, κ. Μ. Χρυσοβελώνη ανακοινώνονται τα ακόλουθα:

Η ανακοίνωση των δύο συντακτών του κακοστημένου και συκοφαντικού δημοσιεύματος της εφημερίδας «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» είναι ήδη απολογητική.
Επικαλούνται την νομική έννοια του «δικαιολογημένου ενδιαφέροντος» των δημοσιογράφων για τα δημόσια πράγματα, ακόμη και όταν λένε ψέματα, ακόμη και όταν κάνουν «λάθη», ακόμη και όταν αποσιωπούν την πλήρη αλήθεια. Είναι γνωστό ότι αυτό το επιχείρημα το επικαλούνται οι δικηγόροι συντακτών στις αίθουσες των δικαστηρίων, όταν δεν έχουν άλλο τι να επικαλεστούν για να δικαιολογήσουν την συκοφαντική δραστηριότητα των πελατών τους.

Αυτή τους η πράξη/δήλωση είναι μια καλή αρχή.

Ωστόσο, επειδή μας το ζήτησαν, παραθέτουμε τρία μόνο από τα πολλά, προφανή ψεύδη του δημοσιεύματος:
α) αντίθετα με το ψέμα που αναγράφεται στον υπέρτιτλο της πρώτης σελίδας του δημοσιεύματος ο φερόμενος «συνεργάτης» της κ. Μ. Χρυσοβελώνη, είναι από διμήνου πρώην συνεργάτης.
β) αντίθετα με το ψέμα που αναγράφεται στον τίτλο του δημοσιεύματος για τον «σύμβουλο» της κ. Μ. Χρυσοβελώνη, είναι από διμήνου ένας πρώην μετακλητός υπάλληλος του γραφείου της.
γ) αντίθετα με τα λεγόμενα και τα υπονοούμενα σε όλο το δημοσίευμα, αποσιωπάται πλήρως και σκοπίμως ότι η οικογενειακή επιχείρηση του πρώην συνεργάτη της κ. Μ. Χρυσοβελώνη αναλάμβανε πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών, δηλαδή τόσο με κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, όσο και με κυβερνήσεις Νέας Δημοκρατίας, ακριβώς τα ίδια αντικείμενα, ακριβώς με τον ίδιο διαφανή τρόπο, γιατί προφανώς, είναι μία από τις ελάχιστες ειδικευμένες εταιρείες που υπάρχουν στην χώρα.

ΚΑΙ ΕΝΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ: Όπως μαθαίνουμε με το πέρασμα της ώρας, ακόμη και η παραγγελία που επικαλούνται οι συντάκτες ότι έλαβε η αναφερόμενη εταιρεία συγγενών του πρώην συνεργάτη της κ. Μ. Χρυσοβελώνη από την ΚΤΥΠ.Α.Ε., δεν ήταν εργασία που είχε διεκδικήσει επί Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αλλά επί συγκυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ, η οποία απλώς ολοκληρώθηκε επί ημερών κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛΛ, όπως ήταν υποχρεωτικό. Και αυτή η αλήθεια, αποσιωπάται πλήρως, αλλά και διαστρέφεται πλήρως στο ψευδές – ως προς την ΥΦ.ΕΣ. – δημοσίευμα.
Σε συνάρτηση ότι ουδέποτε ζήτησαν τις απόψεις της κ. Μ. Χρυσοβελώνη οι συντάκτες, καλό θα ήταν να σκεφτούν, εκτός από απολογητικοί, να γίνουν ευπρεπείς και να ζητήσουν συγγνώμη στην επόμενη ανακοίνωση τους.

Η νέα προσπάθεια συκοφάντησης στελέχους της Κυβέρνησης με κατασκευασμένα, fakenews, ξεφούσκωσε απότομα και αυτό φαίνεται ότι άγχωσε και στεναχώρησε.
Ας το συνηθίσουν!

error: Content is protected !!