Αχ. Μπέος: «Η αγωγή κατά της ΑΓΕΤ προσδιορίστηκε να συζητηθεί πολύ σύντομα»

milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1

Το γεγονός ότι έχει προσδιοριστεί η συζήτηση της αγωγής που έχει καταθέσει κατά της ΑΓΕΤ για το θέμα της ενδεχόμενης ρύπανσης του περιβάλλοντος από την καύση RDF στο εργοστάσιο, γνωστοποίησε ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου και συγκεκριμένα, απαντώντας σε επερώτηση που κατάθεσαν για το θέμα καύσης απορριμμάτων από την ΑΓΕΤ, οι δημοτικοί σύμβουλοι, κ.κ. Κώστας Γαργάλας και Νίκος Κανελλής. Όπως μάλιστα δήλωσε, κατηγορώντας τους συμβούλους για παραπληροφόρηση των πολιτών, η συζήτηση της αγωγής έχει προσδιοριστεί να γίνει πολύ σύντομα, χωρίς ωστόσο, να προσδιορίσει πότε ακριβώς.

Αναφορικά με την απόφαση που είχε ληφθεί πριν ένα χρόνο περίπου, για συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής που θα επισκεπτόταν τον αρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος, επί της αδειοδότησης της ΑΓΕΤ για την καύση σκουπιδιών, ο δήμαρχος Βόλου επέρριψε τις ευθύνες για την μη συγκρότησή της, στους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης που απέχουν τους τελευταίους μήνες από τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.

Τέλος, για το θέμα της κατασκευής Μονάδας Επεξεργασίας Αποβλήτων από τον Δήμο Βόλου, ο Αχιλλέας Μπέος αρκέστηκε να απαντήσει ότι βασίζεται 100% στον Εθνικό σχεδιασμό διαχείρισης αποβλήτων, αλλά και σε όσα επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

error: Content is protected !!