ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ιστιοπλοϊκές μονομαχίες και φέτος το Μάιο στη Σκιάθο

Για τέταρτη συνεχή χρονιά θα διοργανωθεί το «Skiathos Palace Cup», από τις  10 ως τις  12 Μάϊου 2019, ένας συναρπαστικός αγώνας match racing, πρωτοβουλία του περιοδικού Plefsi, σε μια από τις ομορφότερες παραλίες της Μεσογείου, αυτή των Κουκουναριών, στη Σκιάθο, που αποτελεί κάθε χρόνο ιδανικό σκηνικό για ιστιοπλοϊκές μονομαχίες

KEN 4

Ο αγώνας μετρά ήδη τρία χρόνια ύπαρξης και ο διοργανωτής Ναυτικός Όμιλος Σκιάθου υποδέχεται ομάδες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. Για τη φετινή χρονιά, το «Skiathos Palace Cup» θα είναι ένας ακόμη σταθμός του Hellenic Match Racing Tour.

Ο τύπος του αγώνα, το match racing, αποτελεί την πιο μοντέρνα τάση στην ιστιοπλοΐα. Η ένταση και το θέαμα που προσφέρει προσελκύουν όλο και περισσότερους οπαδούς, γι’ αυτό και γνωρίζει άνθηση παγκοσμίως.

Αυτός ο τύπος αγώνα είναι πολύ δημοφιλής για έναν ακόμη λόγο: Έχει κερκίδα, αφού γίνεται κοντά στη στεριά, με αποτέλεσμα να προσελκύει θεατές και χορηγούς.

Στην περίπτωση του «Skiathos Palace Cup», ο συνδυασμός του υπέροχου αγωνιστικού στίβου, με τη μοναδική θέση του πολυτελούς ξενοδοχείου Skiathos Palace, μέγα χορηγού του, έχει ως αποτέλεσμα μια κορυφαία διοργάνωση.

Ο συγκεκριμένος αγώνας πληροί όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας (ISAF) και μετρά στην παγκόσμια κατάταξη του match racing, ενώ είναι αναγνωρισμένος από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία του θα αποτελέσει προκριματικό σταθμό της μεγαλύτερης διοργάνωσης πρωταθλήματος March Racing της χώρας, του Hellenic Match Racing Tour (HMRT), δίνοντας την δυνατότητα στον νικητή να διεκδικήσει τον τίτλο του πρωταθλητή στο HMRT 2019.

Ο αγώνας φετος συνδιοργανωνεται με την Περιφερεια Θεσσαλιας, ενώ οπως πάντα πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Σκιάθου και με την υποστήριξη του Πολιτιστικού Συλλόγου «Η Σκιάθος».

Καταλυτικό ρόλο στο «ταξίδι» της διοργάνωσης έχει η ομάδα του περιοδικού Plefsi, χορηγού επικοινωνίας και αθλοθέτη του αγώνα, που πάντα πίστευε ότι η Σκιάθος, που είναι κορυφαίος τουριστικός προορισμός, μπορεί να αναδειχθεί σε προορισμό για ιστιοπλοΐα και γιότινγκ.

Στη Σκιάθο των χιλιάδων χρόνων ναυτικής παράδοσης ξεκίνησε μια διοργάνωση που πλέον γίνεται θεσμός, γιατί συνδυάζει ένα απαράμιλλης ομορφιάς φυσικό τοπίο με πολύ ενδιαφέρουσα ιστιοπλοϊκή δράση και διασκέδαση.

Και αυτήν τη χρονιά βάζουμε τον αγώνα στο προσωπικό μας ημερολόγιο, γνωρίζοντας ότι αθλητές, επισκέπτες και φιλοξενούμενοι δημοσιογράφοι θα απολαύσουν θαυμάσιες εικόνες από έναν ωραίο αγωνιστικό στίβο, θαλάσσια σπορ στην παραλία, κεφάτα πάρτι και παράλληλες εκδηλώσεις.

error: Content is protected !!