Πωλείται ημιτελές τζαμί στην ΒΑ Τουρκία

milonas


Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019, 12:08

Τζαμί υπό κατασκευή, στην βορειανατολική επαρχία της Τραπεζούντας, στην περιοχή Ortahisar, πωλείται, από τις τοπικές αρχές, αντί του ποσού των 15 εκατομμυρίων τουρκικών λιρών (περί τα 3 εκατομμύρια δολάρια), λόγω οικονομικών δυσκολιών που εμποδίζουν την αποπεράτωσή του.

«Υπήρχε το παλιό τζαμί πριν 15 χρόνια, το οποίο αποφασίσαμε να κατεδαφίσουμε και να χτίσουμε καινούργιο. Ως τώρα δαπανήσαμε πέντε εκατομμύρια λίρες (953.000 δολάρια), αλλά μόλις το 45% της κατασκευής έχει ολοκληρωθεί. Χρειαζόμαστε τουλάχιστον άλλα δύο εκατομμύρια λίρες (381,220 δολάρια) για την αποπεράτωσή του». Η δήλωση ανήκει στον Mustafa Kurt, ο τοπικός διοικητής (μουχτάρης) της περιοχής Uğurlu.

Όπως είθε ο Κούρτ το τζαμί βρίσκεται σε έκταση 600 τετραγωνικών μέτρων και μπορεί να υποδεχθεί 2.000 προσκυνητές.

Οι κάτοικοι της περιοχής παραπονούνται επειδή «υπάρχει κι άλλο μέρος κοινωνικής δραστηριότητας» στο οποίο χτίζεται άλλο ένα  τζαμί για το οποίο οι τοπικές αρχές έχουν διαθέσει προϋπολογισμό 100 εκατομμυρίων λιρών.

«Αν μας είχαν δώσει δύο εκατομμύρια λίρες,  (από το ποσό των 100 εκατομμυρίων) θα είχαμε αποπερατώσει το τζαμί. Περιμένουμε από τις κηδείες που γίνονται στα γειτονικά τζαμιά για να μας χορηγηθούν κάποια χρήματα» πρόσθεσε ο μουχτάρης.

«Αν απαιτούνται 100 εκατομμύρια λίρες (περίπου $19 εκατ.)  για την κατασκευή τζαμιού, τότε πουλάω αυτό για 15 εκατομμύρια» δήλωσε ο Κουρτ. Για να προσθέσει πως οι πολιτικοί που έρχονται στην περιοχή προεκλογικά κάνουν ‘υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα’ για την αποπεράτωση του τζαμιού».

*Πληροφορίες από hurriyetdailynews.com

Σύνταξη: Κώστας Μπετινάκης


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 12 Φεβρουαρίου 2019, 12:08

ΠΗΓΗ

Facebook Comments