«Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό Κουτί των Ήχων» στον Βόλο

stergiou
fotou
Ontopoulos780x90

Μετά τις περιοδείες της με τα έργα «Ο κύριος ΚΙΧ και το μυστικό Κουτί των Ήχων», «Τα μεγάλα ψέματα του μικρού Ερμή» και «Απαγορεύεται η Μουσική», η καλλιτεχνική ομάδα ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, γνωστή για τις παραστάσεις της στο Μέγαρο Μουσικής και το Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, επιστρέφει στον Βόλο. 

KENT728X100

Φέτος θα παρουσιάσει την παράσταση «Δύο ξεροκέφαλες κουτάλες», η οποία παίζεται παράλληλα για 4η συνεχή χρονιά στο θέατρο Τρένο στο Ρουφ της Αθήνας.

19-23 Φεβρουαρίου στον Βόλο

 ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Ένας πρίγκιπας που σταματά ξαφνικά να τρώει και να μιλάει, φέρνει τους δυο καλύτερους μάγειρες του βασιλείου στην αυλή του αυταρχικού Βασιλιά, με τη διαταγή να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να ετοιμάσουν για τον πρίγκιπα το ωραιότερο γεύμα. Η συνεργασία όμως ανάμεσά τους μοιάζει αδύνατη, το χάσμα μεταξύ τους τεράστιο και η θέση του βασιλικού μάγειρα, που περιμένει τον νικητή, μία και μοναδική! Μα, τι επιτέλους τραβάει η όρεξη του πρίγκιπα; Όταν τα πράγματα φτάνουν στο απροχώρητο, οι δυο μάγειρες θα ταξιδέψουν στη Χώρα της Σκέψης, όπου οι σκέψεις όλων (ακόμα και των ίδιων των παιδιών-θεατών της παράστασης!) πετάνε στον αέρα και ακούγονται δυνατά. Από αυτό το παράξενο και μαγικό μέρος όμως κανείς δεν μπορεί να φύγει αν δεν μάθει πρώτα… να ακούει! 

Η φιλία, ο σεβασμός της διαφορετικότητας και η αξία της συνεργασίας είναι θέματα που θίγονται στο νέο αυτό έργο. Πώς μπορούν άνθρωποι με διαφορετικά πιστεύω και κουλτούρα να συνεργαστούν, απαλλαγμένοι από χρόνιες προκαταλήψεις που έχουν ο ένας για τον άλλον; Πώς γίνεται ό,τι φαντάζει ακατόρθωτο για τον έναν, να λύνεται ως δια μαγείας όταν αποφασίζουν να συνεργαστούν τέσσερα χέρια και δυο μυαλά; Το έργο πραγματεύεται, επίσης, την αναγκαιότητα να ακολουθεί κανείς τα όνειρά του και τις πραγματικές του επιθυμίες, από τις οποίες όμως μας αποπροσανατολίζει ο διαρκής ο ανταγωνισμός και η πίεση να είμαστε πάντα και σε όλα οι καλύτεροι…. 

Πέρα από τα εκπαιδευτικά χαρακτηριστικά, από την παράσταση δεν λείπει το χιούμορ, η πρωτότυπη μουσική, το ζωντανό τραγούδι και το έξυπνο θεατρικό κείμενο της ομάδας ΚΟΠΕΡΝΙΚΟΣ, που πάντα γοητεύει μικρούς και μεγάλους θεατές! 

Το έργο, μετά την επιτυχία του, κυκλοφόρησε στο ομώνυμο βιβλίο των εκδόσεων Παπαδόπουλος, ενώ συγγραφείς του Άγγελος Αγγέλου και Έμη Σίνη έχουν πρόσφατα τιμηθεί με το Κρατικό Βραβείο Παιδικού Βιβλίου και με την σπάνια διεθνή διάκριση White Ravens. 

Η παράσταση προβάλλεται και στο site του Υπουργείου Παιδείας. 

Δείτε εδώ το τρέιλερ της παράστασης: http://bit.ly/2iXpqMf

Στοιχεία για την παράσταση- Συντελεστές

Ηλικίες: από 4 ετών έως και Ε΄ δημοτικού (ΣΤ’ κατόπιν έγκρισης των δασκάλων)

Διάρκεια: 1 ώρα χωρίς διάλειμμα 

19, 29, 22 Φεβρουαρίου παραστάσεις σε χώρους σχολείων. Εισιτήριο: 4 (ή 5 για λιγότερα από 100 παιδιά)

20 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας, 09:30 και 11:00. Εισιτήριο: 4

Σαββάτο 23 Φεβρουαρίου 16:00 και 18:00 ανοιχτές παραστάσεις στο Αχίλλειον, εισιτήριο € 8


Κείμενο-Μουσική-Στίχοι: Άγγελος Αγγέλου,Έμη Σίνη Σκηνοθεσία-Σκηνικά: Γκάυ Στεφάνου, Ελισσαίος Βλάχος

Παίζουν: Αντώνης Γουγής, Δημήτρης Δημητρόπουλος, Ιωάννης Μυστακίδης

Πληροφορίες και κρατήσεις στο 6985 028588, κα Οικονόμου

error: Content is protected !!