Στη δημοσιότητα από τον Μπέο οι αγωγές κατά της ΑΓΕΤ [εικόνες]

milonas 728x90 1
FCO Banner 728x110 1

“Επειδή όσο πλησιάζει η ημερομηνία των δημοτικών εκλογών η σπέκουλα, κάθε είδους, και ο λαϊκισμός γύρω από το θέμα της καύσης εναλλακτικών καυσίμων από την ΑΓΕΤ φουντώνουν, με εξόφθαλμα κομματικά και ιδιοτελή κίνητρα, καλούμε κάθε επίδοξο “σωτήρα” της πόλης, από αυτούς που έχουν ευτελίσει και καταρρακώσει την ίδια την έννοια της πολιτικής και της αυτοδιοίκησης να μην μας εμπλέκουν σε αυτά τα άθλια αλισβερίσια” αναφέρει η ανακοίνωση που εξέδωσε η δημοτική αρχή Βόλου δίνοντας και στη δημοσιότητα τις αγωγές που έχει καταθέσει ο Αχιλλέας Μπέος και ο Δήμος Βόλου κατά της ΑΓΕΤ.

Η ανακοίνωση συνεχίζει:

Η Δημοτική μας Αρχή συμμορφώνεται πλήρως στις ευρωπαϊκές και κυβερνητικές οδηγίες και στον εθνικό σχεδιασμό, όπως αυτές περιέχονται στην ισχύουσα Νομοθεσία, και φροντίζει με κάθε πρόσφορο, θεμιτό, τρόπο να προστατεύει τη δημόσια υγεία και τα συμφέροντα των πολιτών και μόνο. Για το λόγο αυτό ήδη έχει προχωρήσει στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Βόλου κατά της ΑΓΕΤ, ενώ αναμένεται και η εκδίκαση σχετικής αγωγής ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Βόλου, ενώ συνεχίζουμε τις οχλήσεις προς την Κυβέρνηση για να περιέλθει ο έλεγχος λειτουργίας της βιομηχανίας στην ευθύνη του Δήμου, με τροποποίηση της υπάρχουσας Νομοθεσίας, χωρίς πάντως να έχουμε τύχει κάποιας απάντησης μέχρι σήμερα..

Τονίζουμε με επίγνωση της σοβαρότητας του θέματος, αλλά και υπερηφάνεια, ότι είμαστε ο μόνος πολιτικός ή κοινωνικός φορέας, που το αντιμετωπίζει με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, χωρίς κραυγές και έξαλλες συμπεριφορές ή υποκριτικές στάσεις και ζητούμε από όλους να συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση. Τέσσερα και πλέον χρόνια έχουμε αποδείξει με την καθημερινή μας δράση και παρουσία στην πόλη ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ότι εμείς ήρθαμε να προσφέρουμε και να δημιουργήσουμε από αγάπη στην πόλη και τον συμπολίτη και όχι γιατί αναζητούμε οφίτσια ή καριέρες και έτσι θα συνεχίσουμε.

Η διαπλοκή κάθε είδους και οι εξωθεσμικές πρακτικές είναι μακριά από τη λειτουργία μας, που χαρακτηρίζεται από αμεσότητα, ειλικρίνεια και καθαρότητα σε όλους του τομείς, πρωτίστως δε σε αυτούς της προστασίας του Περιβάλλοντος και της Δημόσιας Υγείας.

Σημ. Επισυνάπτονται οι πρώτες σελίδες της μηνυτήριας αναφοράς και της αγωγής που έχουν κατατεθεί. Αλήθεια μπορεί κάποιος από τους ευαίσθητους ανησυχούντες να μας πει αν κάποιος άλλος επίσημος φορέας έχει προχωρήσει σε τέτοιες ενέργειες; Περιμένουμε με ενδιαφέρον…

error: Content is protected !!