Ενίσχυση της «ΔΙΑΣ» ζήτησαν ο Γ. Καμίνης και το προεδρείο των ειδικών φρουρών

milonas


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019, 16:04

Διατεθειμένος να προβεί στην αγορά μηχανών για την Ομάδα «ΔΙΑΣ» της ΕΛΑΣ, προκειμένου να ενισχυθούν οι περιπολίες της, στις συνοικίες της Αθήνας, δήλωσε ο δήμαρχος της πρωτεύουσας Γιώργος Καμίνης, ότι είναι ο δήμος με την προυπόθεση όμως ότι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη «θα αναλάβει τις ευθύνες του».

Τη σχετική δήλωση έκανε ο κ. Καμίνης, μετά τη συνάντηση που είχε και ολοκληρώθηκε πριν λίγο, με το προεδρείο των Ειδικών Φρουρών της Ελληνικής Αστυνομίας, στο Δημαρχείο της Αθήνας. Ο πρόεδρος των Ειδικών Φρουρών, Βασίλης Ντούμας, στις δηλώσεις του τόνισε ότι «η πραγματικότητα είναι τόσο τραγική, όσο ακριβώς την αντιλαμβάνονται οι πολίτες του δήμου, ανύπαρκτη η αστυνόμευση, η ομάδα «ΔΙΑΣ» έχει λιγότερο από το μισό της δύναμής της» και πρόσθεσε ότι «500-600 αστυνομικοί της ομάδας είναι αποσπασμένοι σε πρόσωπα, κυβερνητικά στελέχη και οργανισμούς και φρουρούν κτίρια και κυβερνητικές εγκαταστάσεις».

Από την πλευρά του, ο κ. Καμίνης επισήμανε κι εκείνος ότι «είναι εμφανής η απουσία εκείνου του μέτρου που στο παρελθόν είχε αποδώσει πάρα πολύ,την πρόληψη, η οποία πραγματοποιείτο κυρίως μέσα από τις περιπολίες της «ΔΙΑΣ». Ακούσαμε ότι η ΔΙΑΣ έχει, πλέον, ουσιαστικά διαλυθεί», τόνισε ο ίδιος.

 


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019, 16:06

ΠΗΓΗ

Facebook Comments

error: Content is protected !!