«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν προτίθεται να δουλέψει στο σενάριο δεξιάς παρένθεσης»

MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019, 13:22

Στη Νέα Δημοκρατία απάντησε σήμερα ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κατρούγκαλος, λέγοντας πως το κόμμα του δεν προτίθεται να δουλέψει πάνω στο «σενάριο της δεξιάς παρένθεσης».

«Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει πολύ ξεκάθαρα ότι θα ψηφίσει τον Προκόπη Παυλόπουλο για επόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας» είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

«Επειδή είδα να λέγεται ότι είναι τρόπαιο το άρθρο 32  και μας παγιδεύσατε και εξουδετερώσατε, αυτό που θέλουμε να κάνουμε, δηλαδή αν έχετε την πλειοψηφία να γίνεται δεξιά παρένθεση, σας λέω το εξής: Ξεχνάτε ότι ο κ. Τσίπρας έχει δηλώσει πως θα ψηφίσει την επανεκλογή του κ. Παυλόπουλου στη θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας» είπε ο κ. Κατρούγκαλος.

Και συνέχισε: «Για το άρθρο 32, τι είναι το σημαντικό της κατεύθυνσης; Ένα ζήτημα στο οποίο συμφωνούμε είναι να απεμπλακεί η εκλογή Προέδρου από τη διάλυση της Βουλής και ένα δεύτερο στο οποίο δεν συμφωνούμε είναι ότι εμείς θέλουμε ευρύτερη συναίνεση για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας και εσείς λέτε να γίνει με 151 ψήφους. Αυτό είναι κρίσιμο και είναι αντίθετο για τον ρυθμιστικό ρόλο του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Την ίδια ώρα σε δηλώσεις του ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κωστής Χατζηδάκης ανέφερε πως «η αξιωματική αντιπολίτευση είναι υπέρ της αποσύνδεσης της προεδρικής εκλογής από πρόωρες εκλογές καθώς “θέλουμε να υπάρχει κυβερνητική σταθερότητα”».

«Τιμούμε τον κ. Παυλόπουλο και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για την πολιτική σταθερότητα» είπε μεταξύ άλλων ο κος Χατζηδάκης.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019, 13:23

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!