Χειροπέδες στον δολοφόνο του επιχειρηματία Σταματιάδη και σε άλλα 8 μέλη σπείρας


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019, 15:27

KEN 728X100

Στα ίχνη των δραστών της δολοφονίας του 52χρονου επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη, η οποία έγινε μέσα στο σπίτι του, ξημερώματα Μεγάλης Δευτέρας στην Κηφισιά, έφθασε η αστυνομία.

Ο άτυχος επιχειρηματίας πάλεψε με τους ληστές σε μία προσπάθεια να προστατεύσει την οικογένειά του, ωστόσο οι αδίστακτοι κακοποιοί τον πυροβόλησαν στην πλάτη. Ο 52χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύτηκε για 18 ημέρες, αλλά τελικά δεν τα κατάφερε.

Όπως έγινε γνωστό, η σπείρα των ληστών είχε συνολικά 12 μέλη, τα 10 αλβανικής καταγωγής, ενώ συνεργαζόταν με μια Ρουμάνα και ακόμη ένα άτομο αγνώστων στοιχείων. Εξ’ αυτών έχουν συλληφθεί τα οκτώ. 

Στη δολοφονία του Αλέξανδρου Σταματιάδη μετείχαν τέσσερα από τα μέλη της συμμορίας. Ο ένας συνελήφθη στο Βέλγιο, οι άλλοι δύο έχουν διαφύγει στο εξωτερικό και ο τέταρτος δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Ο συλληφθείς στο Βέλγιο είχε πλαστή ελληνική ταυτότητα, ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, είναι ζήτημα χρόνου να συλληφθούν οι δύο από τους δράστες που έχουν διαφύγει στο εξωτερικό. Οι τρεις ταυτοποιημένοι δράστες της δολοφονίας Σταματιάδη είχαν ποινικό παρελθόν με κλοπές και διαρρήξεις. Και οι τρεις, γνωρίζοντας ότι η αστυνομία κατείχε στοιχεία που θα οδηγούσαν στα ίχνη τους, έφυγαν από την Ελλάδα το ίδιο βράδυ που πυροβόλησαν τον επιχειρηματία.

Οι τέσσερις δολοφόνοι είναι μέλη δωδεκαμελούς συμμορίας, στην οποία μετείχε και μία γυναίκα από τη Ρουμανία η οποία φέρεται να είχε το ρόλο της διοχέτευσης των κλοπιμαίων σε διάφορα ενεχυροδανειστήρια και κλεπταποδόχους. 

Η συμμορία σύμφωνα με την αστυνομία διέπραττε ληστείες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, της Πελοποννήσου, της Ηπείρου και της Στερεάς Ελλάδας. Μετά τη δολοφονία Σταματιάδη άλλαξαν μεθοδολογία και επιχειρώντας να διατηρήσουν πιο χαμηλό προφίλ  άρχισαν να χτυπούν σε πανηγύρια.


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 13 Φεβρουαρίου 2019, 15:36

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!