Με το Γερμανό υπουργό Οικονομικών Σολτς συναντήθηκαν Γεννηματά – Σαχινίδης

stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Σολτς στη συνάντηση που είχε με τη Φώφη Γεννηματά και τον Φίλιππο Σαχινίδη, αναφέρθηκε σους παράγοντες που κατά την άποψή του επέτρεψαν στη Γερμανική οικονομία, να αναδειχτεί σε μια από τις πιο ανταγωνιστικές στον κόσμο. Είπε ότι σε αυτό συνετέλεσαν οι υποδομές, η επαγγελματική εκπαίδευση και η σωστή κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού, όπως και η ύπαρξη μιας ραχοκοκαλιάς μεσαίων επιχειρήσεων που είναι ανταγωνιστικές και κερδίζουν τις αγορές στο εξωτερικό.

2. Σε ότι αφορά την Ελλάδα ανέφερε ότι είναι πολύ κρίσιμο να διασφαλιστεί μια κανονικότητα της χώρας στις αγορές. Ενώ είναι αναγκαίο, να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις  με αιχμή την επιτάχυνση της απονομής δικαιοσύνης, το χτύπημα της γραφειοκρατίας ιδιαίτερα σε ότι αφορά την αδειοδότηση και λειτουργία  των επιχειρήσεων, την αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων και τη δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών, ώστε να μην επιβαρύνονται μόνο τα μεσαία και χαμηλά κοινωνικά στρώματα.

Στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη ύπαρξης ενός κοινωνικού κράτους , αποτελεσματικού, που δημιουργεί αίσθημα ασφάλειας, ιδιαίτερα στους νέους ανθρώπους , αλλά και όσους βρίσκονται αντιμέτωποι με την ανεργία, χωρίς να πρέπει να είναι εξαρτημένοι από πελατειακές σχέσεις.

Πηγή: onlarissa.gr

KENT728X100 1
error: Content is protected !!