Κωνσταντίνος Μαραβέγιας στο TheΝewspaper.gr: «Ο Μητσοτάκης είναι ο μόνος Πρωθυπουργός που θα εκλεγεί λέγοντας μόνο αλήθειες»

banner
milonas 728x120

Μόλις στα 40 του χρόνια, κατάφερε να είναι σύζυγος και πατέρας 3 παιδιών, γενικός χειρουργός και Επιστημονικός Διευθυντής στην Άνασσα Γενική Κλινική, ενώ ταυτόχρονα ανήκει στο Μητρώο Πολιτικών Στελεχών της Νέας Δημοκρατίας. 

Ως «καθαρός» στρατιώτης του κόμματος, ο ιατρός Κωνσταντίνος Μαραβέγιας  συστρατεύει τις δυνάμεις του, με τα υπόλοιπα στελέχη του κόμματος, ώστε να υπάρξει αλλαγή σελίδας στη διακυβέρνηση της χώρας που σίγουρα, θα αποτελέσει απαρχή νέου ύφους και ήθους στην πολιτική. Ο κ. Μαραβέγιας αποδεικνύει καθημερινά μέσα από το λειτούργημα του ότι και ήθος έχει και ύφος διαθέτει ώστε να προϊδεάσει τους πολίτες ότι μπορεί η πολιτική ζωή του τόπου να θυμίζει τσίρκο, αυτή την ώρα, ωστόσο αξίζει τον κόπο να ασχοληθείς, αφού πάντα θα υπάρχει το…διαφορετικό που ο ίδιος πρεσβεύει. 

Αν και όπως τονίζει, η κοινωνία μας, στα χρόνια της κρίσης έχει αποκτήσει φοβικό σύνδρομο για το τι θα ξημερώσει, ο ίδιος κρατά την αισιοδοξία του υπογραμμίζοντας ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα είναι ίσως ο πρώτος Έλληνας πρωθυπουργός που θα εκλεγεί λέγοντας μόνο αλήθειες…

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΙΡΗΝΗ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

 • Συγκαταλέγεστε στο «νέο αίμα» της ΝΔ σε τοπικό επίπεδο. Με όσα διαδραματίζονται το τελευταίο διάστημα στην κεντρική πολιτική σκηνή, πιστεύετε ότι πολιτικό κλίμα «προσφέρεται» για ενασχόληση των νέων με την πολιτική;
 • Τα τελευταία χρόνια η πολιτική ακολουθεί στη συνείδηση του κόσμου μια διαρκώς φθίνουσα πορεία. Οι περισσότεροι θεωρούν ότι οι πολιτικοί είναι άνθρωποι αποτυχημένοι σε όλα τα υπόλοιπα, διεφθαρμένοι και ανήθικοι. Αυτό το περιβάλλον αποτελεί στα μάτια μου το πιο πρόσφορο έδαφος για ενασχόληση με τα κοινά. Η μέχρι σήμερα επαγγελματική, οικογενειακή και κοινωνική μου παρουσία, μπορεί να αποτελέσει την εγγύηση για τους συμπολίτες μου ότι μπορώ να είμαι κάτι διαφορετικό, να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις και τόσο εγώ όσο και οι όμοιοί μου να εγκατασταθούμε για κάποιο χρόνο στο πολιτικό προσκήνιο, εντοπίζοντας τους υπεύθυνους για αυτή την εικόνα που σχημάτισε η ελληνική κοινωνία.  

 

 • Παρόλα όσα συμβαίνουν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έχει «σηκώσει ακόμη το γάντι». Είστε ευχαριστημένος από την αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ;
 • Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποτελεί πρόσωπο που έχει προσδώσει από την εκλογή του στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας ένα διαφορετικό προφίλ στην άσκηση της αντιπολίτευσης. Είναι ο μεγαλύτερος πολέμιος του λαϊκισμού και της δημαγωγίας, αρθρώνει πολιτικό λόγο με επιχειρήματα και επαρκή τεκμηρίωση. Θα μπορούσε ως ο επόμενος πρωθυπουργός να  “τάξει λαγούς με πετραχήλια”, όπως ο σημερινός. Παρόλα αυτά προτίμησε να είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που θα έχει εκλεγεί λέγοντας μόνο αλήθειες. Είμαι πεπεισμένος ότι αντιπολιτευτική τακτική δε σημαίνει κατ’ ανάγκη πόλωση και οξύτητα. Ο κόσμος βαρέθηκε κλισέ χωρίς περιεχόμενο με μοναδικό στόχο τον εντυπωσιασμό, θέλει λιγότερα λόγια και περισσότερα έργα. Αυτός είναι ο Κυριάκος κι εγώ ως πιστός στρατιώτης του προσπαθώ να τον μιμηθώ. 

 

 • Θεωρείτε ότι οι εκλογές είναι τελικά πολύ κοντά μας ή έχουμε οδηγηθεί μοιραία σε μία παρατεταμένη προεκλογική περίοδο παροχολογίας και οξύτητας;
 • Θεωρώ αδύνατο να προβλέψει κανείς τις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα, οι οποίες θα στοχεύουν στη μείωση της εκλογικής διαφοράς από τη Νέα Δημοκρατία. Στο πλαίσιο αυτών των κινήσεων βλέπουμε ότι επιδίδεται καθημερινά σε παροχολογία, προσλήψεις κάτω από το ραντάρ, ενώ εξαντλεί στους ίδιους σκοπούς και όλο το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, όπως κατήγγειλε πρόσφατα και η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη. Ταυτόχρονα επιδιώκει τον εθνικό διχασμό, χωρίζοντας τους Έλληνες, ονομάζοντας εθνικιστές και φασίστες όσους συμμετείχαν στα πρόσφατα συλλαλητήρια και δημιουργώντας κλίμα πόλωσης στην προσπάθεια να αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη από τα πραγματικά της προβλήματα. Όλα αυτά θα συνεχίζονται μέχρι εκείνος να βρει το κατάλληλο χρονικό σημείο για να προκηρύξει τις εκλογές. Δυσκολεύομαι να ακολουθήσω παραφιλολογίες για το ποιος θα είναι αυτός ο χρόνος. Η Νέα Δημοκρατία είναι έτοιμη ανά πάσα στιγμή να μπει στη μάχη, που ειλικρινά θα ευχόμουν να είχε ξεκινήσει χθες.

 

 • Η φημολογούμενη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών φοβάστε ότι θα οδηγήσει σε κούρεμα καταθέσεων ή ακόμη και σε ένα νέο μνημόνιο;
 • Όταν έρχονται στην επικαιρότητα  και μάλιστα από κυβερνητικά στελέχη όπως ο Γιάννης Δραγασάκης, ζητήματα νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, που έχει ήδη πληρώσει ο ελληνικός λαός με το αίμα του, καταλαβαίνετε πόσο γελοία καταντά η συζήτηση περί της εξόδου της Ελλάδας από το μνημόνιο, όπως υποστηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας από τον περασμένο Αύγουστο. Το κόστος δανεισμού για τη χώρα μας σήμερα την καθιστά ανίκανη να κάνει πραγματική έξοδο στις αγορές και για αυτό το λόγο η έκδοση ομολόγων που έγινε πρόσφατα σε προστατευμένο τραπεζικό περιβάλλον και μάλιστα -πόσο τυχαίο άραγε – μετά την κύρωση της Συνθήκης των Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ήδη εξαγγείλει ότι ανάμεσα στις πρώτες δράσεις του θα είναι η επιδίωξη της μείωσης του κόστους δανεισμού. Προς αυτή την κατεύθυνση θα κινηθεί πρωτίστως το μείγμα πολιτικής που ο ίδιος θα υιοθετήσει ως το ενδεδειγμένο για την αποτελμάτωση της πατρίδας μας (νέες θέσεις εργασίας κ.λπ. κ.λπ.).

 

 •             Το όνομά σας ακούγεται έντονα για το ψηφοδέλτιο σας ΝΔ στην Μαγνησία. Από το χειρουργικό τραπέζι επιλέγετε τα έδρανα του κοινοβουλίου; 
 • Μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προεδρεία της Νέας Δημοκρατίας, ο κύβος ερρίφθη για την ουσιαστική ενασχόλησή  μου με τα δημόσια πράγματα, από όποιο μετερίζι εκείνος αποφασίσει. Δε θα μπω στη διαδικασία να προκαταβάλω τις δικές του αποφάσεις φυσικά,  αλλά υπόσχομαι ότι θα διευθετήσω τον χρόνο μου με τέτοιο τρόπο ώστε να εξακολουθώ να ασκώ και τα επόμενα χρόνια το λειτούργημα μέσα από το οποίο με γνώρισαν πρωτίστως οι συμπολίτες μου, εκτίμησαν το χαρακτήρα μου και τις ικανότητές μου και με ανέδειξαν στη συνείδηση της τοπικής κοινωνίας. Δεν πρόκειται να υπάρξω ρίψασπις, θα ήταν αντίθετο προς τον ηθικό κώδικα με τον οποίο γαλουχήθηκα και τον οποίο πρεσβεύω. 

 

 • Μέσα από το επάγγελμά σας συναναστρέφεστε εκατοντάδες πολίτες καθημερινά. Ποια η μεγαλύτερη αγωνία τους;
 • Η κοινωνία μας τα χρόνια της κρίσης έχει αποκτήσει φοβικό σύνδρομο για το τι θα ξημερώσει. Διαβάζεις στα μάτια των ανθρώπων την αγωνία για το αν αύριο θα έχουν δουλειά, για το αν θα πάρουν σύνταξη και ποια θα είναι αυτή, για το αν θα εγκαταλείψουν την πατρίδα τους ή  μπορούν να συνεχίσουν στον τόπο τους. Καταλαβαίνετε ότι κάθε πνεύμα ανήσυχο προσπαθεί να δουλέψει ώστε να επιστρέψουν αυτές οι σταθερές στην ελληνική πραγματικότητα. Πράγματα που κάποτε ήταν για όλους μας δεδομένα και σήμερα μοιάζουν πολυτέλεια. Αυτό μαζί με άλλες παροχές του κοινωνικού κράτους, Παιδεία, Υγεία, Δικαιοσύνη, που σήμερα ο κόσμος βλέπει με αγωνία να χάνονται, είναι το μόνιμο καθημερινό πρόβλημα των ανθρώπων που έρχομαι σε επαφή. Αυτά μου εκμυστηρεύονται και μου δίνουν ακόμα μεγαλύτερη ώθηση και μαχητικότητα στον αγώνα που έχω ξεκινήσει. 

 

 • Θεωρείτε ότι η Μαγνησία έχασε τα τελευταία 4 χρόνια κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ κι αν ναι σε ποια θέματα;
 • Η περιοχή μας, μια περιοχή που διαχρονικά στήριζε την οικονομία της στη βιομηχανική παραγωγή και στον πρωτογενή τομέα,  βρέθηκε στη δύνη της καταστροφικής πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Η υπερφορολόγηση  και η δραματική αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών εξόντωσε τους ελεύθερους επαγγελματίες, εξαφανίζοντας από την τοπική κοινωνία θέσεις εργασίας αλλά και τα χρήματα που αποτελούν το καύσιμο της αγοράς. Έργα προωθήθηκαν μέσα από την αξιοποίηση του ΕΣΠΑ αλλά κινδυνεύουν να μείνουν κενού περιεχομένου όταν η κοινωνία δε στοχεύει πια στη βελτίωση της ποιότητας της ζωής αλλά στη διατήρηση των καθημερινών βιοπορισμών και μάλιστα με τεράστια αγωνία. Εύχομαι σύντομα να αναστρέψουμε αυτό το αρνητικό κλίμα και η Μαγνησία να περάσει σε μια νέα εποχή ανάκαμψης, δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας και οικονομικής ανόδου. Σε αυτό οφείλουμε να συμβάλλουμε όλοι, η τοπική αυτοδιοίκηση πρώτου και δευτέρου βαθμού, η κεντρική πολιτική σκηνή, το πανεπιστήμιο, τα επιμελητήρια και εν γένει όλοι οι κοινωνικοί φορείς που διαθέτουν ρόλο στη διαμόρφωση του κοινωνικού γίγνεσθαι. 

 

 • Ποιο μήνυμα θέλετε να στείλετε στους συμπολίτες σας για το 2019;
 • Το  2019 θα είναι η χρονιά μεγάλης πολιτικής αλλαγής, η χρονιά που η πατρίδα μας φιλοδοξεί να γυρίσει σελίδα, περνώντας από το λαϊκισμό και τις ιδεοληψίες σε ένα πιο μοντέρνο πολιτικό ύφος. Αυτό το νέο ύφος πρέπει να εμπνεύσει την ελληνική κοινωνία, να την οδηγήσει σε εκ βάθρων αλλαγή νοοτροπίας, καθιστώντας την Ελλάδα μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα,  μακριά από τις κακές συνήθειες του παρελθόντος, που θα κοιτάζει τον υπόλοιπο κόσμο κατάματα και δε θα βρίσκεται πια στο περιθώριο των εξελίξεων. Το μέλλον δεν περιμένει, είναι ήδη εδώ!

Τελειώνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω που μου δώσατε την ευκαιρία να εκφράσω τις θέσεις μου και να δώσω και το στίγμα των προσωπικών μου προθέσεων. Εύχομαι να έχουμε και μια ευκαιρία  στο μέλλον να μιλήσουμε για τα καθημερινά προβλήματα που μας ταλανίζουν όλους.

error: Content is protected !!