Παρών ο Μαρινάκης στη διεκδίκηση της τηλεοπτικής άδειας

MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Στο στάδιο της υποβολής των αιτήσεων για τις δύο εναπομείνασες τηλεοπτικές άδειες εθνικής εμβέλειας εισέρχεται το ΕΣΡ. Την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου ήταν προγραμματισμένη η παρουσίαση του κωδικοποιημένου καταλόγου υποβολής δικαιολογητικών. Στο κάλεσμα ανταποκρίθηκε μόνο η Άλτερ Έγκο ΜΜΕ αποστέλλοντας τους εκπροσώπους της εταιρείας και μεταξύ αυτών ήταν και η Πόπη Τσαπανίδου, επικεφαλής του ενημερωτικού τομέα του υπό σχεδιασμό τηλεοπτικού σταθμού.

KEN 1

Στις 28 Φεβρουαρίου λήγει η προθεσμία κατάθεσης των αιτήσεων. Η αποσφράγιση των φακέλων και η καταγραφή των στοιχείων θα γίνει τη Δεύτερα 4 Μαρτίου και αν χρειαστεί η διαδικασία θα συνεχιστεί και την επόμενη ημέρα, με παρουσία ως και δύο εκπροσώπων των εταιρειών που θα καταθέσουν αίτηση.

Το Συμβούλιο θα αποφασίσει αν οι ενδιαφερόμενες εταιρείες έχουν τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή στον τηλεοπτικό διαγωνισμό. Αν υπάρχουν δύο υποψήφιοι, τότε οι άδειες θα εκχωρηθούν με οικονομικό αντάλλαγμα ύψους 35 εκατ. ευρώ για δέκα χρόνια, διαφορετικά θα υπάρξει δημοπρασία. Την ενεργοποίηση της διαδικασίας χορήγησης των αδειών ζήτησε με αίτησή της η Άλτερ Έγκο ΜΜΕ του Βαγγέλη Μαρινάκη.

error: Content is protected !!