Σ. Λημνιός σε ΔΕΥΑΜΒ: Σας περιμένω

Απάντηση σε ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ δίνει σήμερα με επιστολή του ο Στέλιος Λημνιός, μέλος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών. Συγκεκριμένα αναφέρει:

KEN 728X100

Με επίσημη ανακοίνωση, οι διοικούντες της ΔΕΥΑΜΒ αναφέρονται σε δηλώσεις μου σχετικά με την ανάγκη διερεύνησης της ποιότητας του νερού ύδρευσης που έρχεται στο Βόλο από τις γεωτρήσεις στην περιοχή της Κάρλας.

Μεταξύ πολλών περιφρονητικών χαρακτηρισμών με αποκαλούν τώρα “ντίλερ εμφιαλωμένων νερών”. Δεν ξεχνώ βεβαία ότι πριν λίγους μήνες ο πρόεδρος και δήμαρχος διέδιδε δημόσια ότι “παίρνω χαρτζιλίκι από την ΑΓΕΤ”. Η ανακοίνωση τους καταλήγει με δήλωση ότι θα προσφύγουν στη δικαιοσύνη επειδή προκαλώ ανησυχία στο “κοινό”. Τους παρακαλώ να το κάνουν αμέσως!

Διότι με τον τρόπο αυτό θα δοθούν απαντήσεις σε αιωρούμενα ερωτήματα:

1) Για ποιο λόγο δεν αναφέρονται στην ακαταλληλότητα του νερού λόγω υπερβολικά υψηλής σκληρότητας?

2) Γιατί αποκρύπτουν ότι το ΙΓΜΕ με έκθεση τους είχε ενημερώσει το 2012 στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ότι στο νερό της περιοχής Στεφανοβικείου βρέθηκε υψηλή ποσότητα ΑΡΣΕΝΙΚΟΥ και ΕΞΑΣΘΕΝΟΥΣ ΧΡΩΜΙΟΥ; 

3) Γιατί αποφεύγουν να αναζητήσουν και στην ποιότητα του νερού την πιθανότητα να οφείλονται οι καρκινογενέσεις που μετατρέπουν την πόλη μας από ΜΟΝΑΚΟ σε ΣΠΙΝΑΛΟΓΓΑ?

Θα τους περιμένω λοιπόν τη Δευτέρα το πρωί στις 10 στην πόρτα του εισαγγελέα προκειμένου να εμπλουτίσω την προσφυγή τους με αναμφισβήτητα ντοκουμέντα, ώστε να δρομολογηθούν οι αναγκαίες έρευνες που θα θωρακίσουν την Δημόσια Υγεία.

Θα πάψουν έτσι να στοχοποιούν ενεργούς πολίτες και θα έρθουν αντιμέτωποι με τις ξεχασμένες υποχρεώσεις τους.

Στέλιος Λημνιός

Μέλος της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου

14/2/2019

error: Content is protected !!