Χρηματοδότηση 6,4 εκατ. ευρώ εξασφάλισε ο όμιλος ΕΛΓΕΚΑ για τη «Διακίνησις»

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019, 19:24

KENT728X100 1

Χρηματοδότηση, ύψους 6,4 εκατ. ευρώ, από το επενδυτικό κεφάλαιο «Southbridge Europe Mezzanine SICAR» εξασφάλισε ο όμιλος ΕΛΓΕΚΑ, μέσω έκδοσης μετατρέψιμου-ανταλλάξιμου ομολογιακού δανείου που εξέδωσε νεοσύστατη θυγατρική εταιρεία της ΕΛΓΕΚΑ ΑΕ.

Τα κεφάλαια θα διατεθούν στο σύνολό τους για τη χρηματοδότηση ισόποσης αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της θυγατρικής εταιρείας «Διακίνησις ΑΕ».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για στρατηγικής σημασίας συμφωνία, η οποία αποτελεί μία ιδιαίτερα σημαντική εξέλιξη τόσο για την «Διακίνησις», όσο και για τον όμιλο ΕΛΓΕΚΑ συνολικά, καθώς μέσω αυτής:

– Ενισχύεται η λειτουργία της «Διακίνησις», η οποία αποτελεί τη θυγατρική του ομίλου ΕΛΓΕΚΑ στον τομέα των 3PL logistics στην Ελλάδα.

– Εξασφαλίζονται οι απαραίτητοι πόροι που θα στηρίξουν την απρόσκοπτη υλοποίηση του επιχειρηματικού σχεδίου της «Διακίνησις».

«Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της “Διακίνησις” αναμένεται να ενισχύσει τα μεγέθη της εταιρείας και να της δώσει την δυνατότητα να εδραιώσει περαιτέρω τη στρατηγική θέση της στον κλάδο των logistics στην Ελλάδα. Για την επίτευξη της συγκεκριμένης συμφωνίας, η ΕΛΓΕΚΑ προχώρησε στη σύσταση νέας, θυγατρικής εταιρείας, με την επωνυμία “ΕΛΓ Συμμετοχών Μονοπρόσωπη ΑΕ”, η οποία αποτελεί το νομικό πρόσωπο που προχώρησε σε συμφωνία με τη Southbridge Europe Mezzanine SICAR για τη διοχέτευση της χρηματοδότησης στη “Διακίνησις”» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Ο Αντώνης Κορνούτος, διευθύνων σύμβουλος της «Διακίνησις», δήλωσε σχετικά: «Η συγκεκριμένη συμφωνία είναι στρατηγικής σημασίας για εμάς. Είμαστε σίγουροι πως η αύξηση του μετοχικού μας κεφαλαίου θα μας δώσει τη δυνατότητα να ενισχύσουμε τα μεγέθη μας και να αναλάβουμε δράσεις που θα συμβάλουν στο να καταστεί η “Διακίνησις” ηγέτης στον χώρο των logistics στην Ελλάδα.

Προς αυτήν την κατεύθυνση, στα μελλοντικά μας πλάνα περιλαμβάνεται η ενίσχυση του χαρτοφυλακίου των υπηρεσιών μας και η σύναψη νέων συνεργασιών με μεγάλα brands εντός κι εκτός Ελλάδας».


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 15 Φεβρουαρίου 2019, 19:25

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!