Το Συκούριο εντάσσεται στο Πενταετές Πρόγραμμα  Ανάπτυξης 2018 – 2022 της ΕΔΑ ΘΕΣΣ

Στο Δημαρχείο του Δήμου Τεμπών, συναντήθηκαν την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 ο Δήμαρχος κ. ΚολλάτοςΚ., η Τεχνική Υπηρεσία τουΔήμου,τοπικοί παράγοντες της περιοχής Συκουρίου  καιοι κ.κ. Μπακούρας Λ., Γενικός Δ/ντης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ και Καλογήρου Ε., Δ/ντριαΑνάπτυξης και Νέων Συνδέσεων.

Αφορμή της συνάντησης ήταν η τροφοδότηση της περιοχής του Συκουρίουτου Δήμου Τεμπών. Μετά από αίτημα της Δημοτικής Αρχής το Συκούριο εντάχθηκε στο Πενταετές Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΕΔΑ ΘΕΣΣ 2018 – 2022, το οποίο έλαβε την έγκριση του από τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ).

Στα ανωτέρω πλαίσια, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ ενημέρωσε τη Δημοτική Αρχή, αναφορικά με τις διαδικασίες οι οποίες πρέπει να προχωρήσουν τόσο για την παραχώρηση του χώρου τοποθέτησης του  Σταθμού Αποσυμπίεσης (CNG), όσο και για τη λήψη απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου και την  έγκριση αυτής από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Μέρος των διεργασιών όπως η παραχώρηση του χώρου, ο σχεδιασμός του δικτύου και η καταγραφή εκδήλωσης ενδιαφέροντος των υποψηφίων καταναλωτών του Συκουρίου, θα ξεκινήσουν σύντομα σε συνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου και της αντίστοιχης υπηρεσίας της ΕΔΑ ΘΕΣΣ.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος του Δήμου Τεμπών, εξέφρασε την ικανοποίηση της Δημοτικής Αρχής για την θετική εξέλιξη του αιτήματος και επισήμανε ότι θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια επιτάχυνσης των εργασιών.

Επιπροσθέτως, τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή αναλαμβάνει να κινητοποιήσει τη διαδικασία καταγραφής εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκ μέρους των πολιτών που βρίσκονται και σε άλλα δημοτικά διαμερίσματα (Γόννοι, Μακρυχώρι, Πυργετός) έτσι ώστενα μπορέσει να αιτηθεί στην ΕΔΑ ΘΕΣΣ την αξιολόγηση του καταγεγραμμένου ενδιαφέροντος στις περιοχές αυτές.

Τέλος ανέφερε ότι στο προσεχές διάστημα θα οριστεί υπάλληλος στο χώρο της Κοινότητας  του Συκουρίου ο οποίος θα συλλέγει τις αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος, ενώ παράλληλα θα υπάρξει η οριστικοποίησητου χώρου, ο οποίος θα διατεθεί εκ μέρους του Δήμου για την τοποθέτηση του Αποσυμπιεστή φυσικού αερίου.

Κλείνοντας την ευχάριστη αυτή συνάντηση ο κ Μπακούρας Λ. τόνισε, ότι η ΕΔΑ ΘΕΣΣ ενεργεί με σεβασμό στο ρυθμιστικό και κανονιστικό πλαίσιο, τηρώντας απαρέγκλιτα το Εγκεκριμένο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της. Στόχος πάντα της Εταιρείας αποτελεί η οικονομική αποδοτικότητα των επενδύσεων και η ασφαλής και αδιάληπτη λειτουργία του δικτύου διανομής, προς όφελος όλων των μερών.

 

Πηγή: onlarissa.gr

KEN 728X100 2
error: Content is protected !!