Ημερίδα για μαθητές στην Αγιά από το τμήμα Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Το εργαστήριο Φυσιολογίας Ζωικών Οργανισμών του τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στις 15/02/19 στα πλαίσια του προγράμματος ‘’Βραδιά του ερευνητή’’ και της εξωστρεφούς διάθεσης του Διευθυντή του Εργαστηρίου κ. Δημήτρη Κουρέτα πραγματοποίησε μία ημερίδα στο πολιτιστικό κέντρο ‘’Χρυσαλίδα’’ στην Αγιά Λάρισας για τα παιδιά των γυμνασίων, λυκείων και ΕΠΑΛ της περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό οι ερευνητές του εργαστηρίου παρουσίασαν στα παιδιά το έργο που επιτελείται καθημερινά στο εργαστήριο Φυσιολογίας και τα προγράμματα που συμμετέχει αυτό σε Ελληνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Τα παιδιά γνώρισαν τον κόσμο των αντιοξειδωτικών, των ελευθέρων ριζών, το φαινόμενο του οξειδωτικού στρες και έμαθαν για τροφές που βοηθούν τον οργανισμό να ενισχύσει τον αντιοξειδωτικό του μηχανισμό.

Τέλος, οι μαθητές ενημερώθηκαν για νέες μεθόδους μετατροπής των αποβλήτων από ελαιοτριβεία, τυροκομία και οινοποιία σε πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά ζωοτροφές, αποφέροντας κέρδος τόσο για τον παραγωγό όσο και για το περιβάλλον.

Ο κ. Κουρέτας αναφέρει ‘’η πρωτοβουλία μας αυτή έχει στόχο να γνωρίσουν οι μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης την δουλειά που γίνεται σε κάποια εργαστήρια της χώρας, καθώς η γνώση δεν πρέπει να μένει κλεισμένη στους τοίχους των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων αλλά να προχωρά στην κοινωνία. Τα οφέλη θα είναι και στις δυο πλευρες’’.

Πηγή: onlarissa.gr

KENT728X100 1
error: Content is protected !!