Ενημέρωση Βαρβιτσιώτη στην Ένωση Αστυνομικών Λάρισας σχετικά με τη δημιουργία δεύτερου στρατοπέδου φιλοξενίας στο Κυψελοχώρι     

MANOLLO GIF
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Συνάντηση με τον Τομεάρχη Μεταναστευτικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Βαρβιτσιώτη Μιλτιάδη, είχε στα γραφεία της ΝΟΔΕ αντιπροσωπεία του Προεδρείου της Ένωσης Αστυνομικών Λάρισας.

Στη συνάντηση έγινε μια σύντομη αναδρομή σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα στο νομό Λάρισας. Ακόμα κοινοποιήσαμε όλα τα έγγραφα και γνωστοποιήσαμε όλες τις ενέργειες που έχουμε κάνει ως Σωματείο, όσον αφορά τη πρόθεση της Κυβέρνησης για δημιουργία δεύτερου στρατοπέδου φιλοξενίας στο Κυψελοχώρι .

Έγινε ειδική αναφορά σε πληροφορίες της “τελευταίας” στιγμής, οι οποίες αναφέρουν ότι έχει ήδη υπογραφεί η σχετική σύμβαση για τη δημιουργία του εν λόγω στρατοπέδου και ότι τελικά αυτό όταν λειτουργήσει σε πλήρη ανάπτυξη, θα έχει χωρητικότητα 1500 ατόμων!!!

Βάση όλων των ανωτέρω και σε συνδυασμό με την ύπαρξη άλλων 1400 περίπου φιλοξενούμενων, στο αντίστοιχο στρατόπεδο του Κουτσοχέρου , αναλύθηκαν τα θέματα που θα προκύψουν και ειδικά τα τεράστια προβλήματα στο τομέα της Ασφάλειας.

Καταγγέλθηκαν οι χωρίς διάλογο αποφάσεις του Υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και ο μη σωστός καταμερισμός ανά την Επικράτεια των προσφύγων και μεταναστών.

Από τη πλευρά του ο εκπρόσωπος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συμφώνησε απόλυτα με τις αιτιάσεις μας, μας συνεχάρη για τις πρωτοβουλίες και υποσχέθηκε ότι θα τα μεταφέρει στους αρμόδιους, ώστε να υπάρχουν ξεκάθαρες απαντήσεις.

Στη συνάντηση ήταν παρόντες οι  βουλευτές της ΝΔ του νομού  μας κ.κ. Χαρακόπουλος, Κέλλας και Κατσιαντώνης, ενώ από πλευράς Σωματείου εκτός του Προέδρου Νταβούρα Αθανάσιου παρευρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος Θελούρας Ιωάννης και ο Γενικός Γραμματέας Μαντζανής Γεώργιος.

Η Ένωση Αστυνομικών Λάρισας θα συνεχίσει τις προσπάθειες της και είναι ανοιχτή ώστε να παρευρεθεί όπου υπάρχει σχετική πρόσκληση, ώστε να αναπτύξει τις θέσεις της, προς όφελος των συναδέλφων μας και των πολιτών του Νομού μας.

 

Πηγή: onlarissa.gr

KEN
error: Content is protected !!