ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κίνδυνος διάσπασης στα Κίτρινα Γιλέκα

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019, 14:21

Ένα Σαββατοκύριακο που αμαυρώθηκε από την βίαιη επίθεση, με βαρύ υβρεολόγιο, ορισμένων κίτρινων γιλέκων κατά του γάλλου φιλοσόφου Αλέν Φινκιελκρότ, εβραϊκής καταγωγής. Ο φιλόσοφος μπόρεσε να ξεφύγει από τον κίτρινο κλοιό, χάρη στη βοήθεια της αστυνομίας.

Η επίθεση προκάλεσε ένα «τσουνάμι» αγανακτισμένων tweet και έναν βαθύ προβληματισμό στη γαλλική κοινωνία. Ανάμεσά τους και η Ίγκριντ Λεβαβασέρ, γνωστό μέλος των Κίτρινων Γιλέκων από την προσπάθειά της να οργανώσει τη λίστα για τις ευρωεκλογές. Συγκαταλέγεται στους λίγους που μέσω Facebook κατήγγειλαν ξεκάθαρα την αντισημιτική επίθεση στον φιλόσοφο.

Εγκαταλείπει η Λεβαβασέρ

Η Λεβαβασέρ θεωρείται από τις πλέον μετριοπαθείς φωνές του κινήματος και αυτό δεν άργησε να το πληρώσει χθες στο Παρίσι, με επίθεση από εκείνα τα Κίτρινα Γιλέκα που δεν συμφωνούν μαζί της. Χρειάσθηκε να την βοηθήσουν να απομακρυνθεί, οπότε απογοητευμένη δήλωσε ότι εγκαταλείπει την προσπάθεια και επιστρέφει στη δουλειά της.

Μέσα σε τρεις μήνες το κίνημα αυτό, που φαίνεται «αποκεφαλίζει» κάθε κεφάλι που ξεχωρίζει, έχει αλλάξει ριζικά τα πρωταρχικά αιτήματα και είναι δύσκολο να κατανοήσει κάνεις προς τα που θέλουν να οδηγήσουν τη χώρα. Την ίδια ώρα υποθάλπει ορισμένες ακραίες τάσεις, όπως τον αντισημιτισμό.

Με αφορμή την έξαρση των αντισημιτικών επιθέσεων 14 πολιτικά κόμματα θα διαδηλώσουν, για μια φορά ενωμένα, το βράδυ της Τρίτης στο Παρίσι. Δίπλα τους 20 ακόμα οργανώσεις που αγωνίζονται κατά του αντισημιτισμού.

Πηγή: Deutsche Welle


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019, 14:21

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!