Με νέες παραιτήσεις βουλευτών προειδοποιεί τον Κόρμπιν ο Τομ Γουότσον

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019, 21:09

Περισσότεροι βουλευτές των Εργατικών μπορεί να αποχωρήσουν από το κόμμα, ακολουθώντας την πορεία των επτά παραιτηθέντων, εάν δεν υπάρξουν αλλαγές, προειδοποίησε ο δεύτερος τη τάξει του Εργατικού Κόμματος, Τομ Γουότσον, σε μήνυμά του που προβλήθηκε σε βίντεο.

Ζήτησε από τον Τζέρεμι Κόρμπιν να προσεγγίσει όλες τις πτέρυγες του Εργατικού κόμματος, διαφορετικά κινδυνεύει να χάσει και άλλα μέλη. «Ομολογώ φοβόμουν ότι θα έρθει αυτή η μέρα. Και φοβάμαι πάλι ότι εάν δεν αλλάξουμε, ίσως να δούμε και άλλες τέτοιες μέρες» είπε, ενώ αναρωτήθηκε εάν το κόμμα πρέπει να απαντήσει με απλές καταδίκες ή να βγει έξω από την ασφαλή του ζώνη για να εμποδίσει και άλλους να ακολουθήσουν την ίδια πορεία.

Όπως υποστήριξε, δεν υπάρχει περισσότερος χρόνος για χάσιμο και εάν το Εργατικό κόμμα θέλει να σταματήσει νέες παραιτήσεις θα πρέπει να γίνει «πιο ευγενικό και ήπιο». Έσπευσε ακόμη να κατευνάσει τις ακραίες αντιδράσεις που ακούστηκαν από διάφορα μέλη και ομάδες του κόμματος, γύρω από τις παραιτήσεις, λέγοντας ότι ο ίδιος δεν θεωρεί τους εφτά βουλευτές ως προδότες, ούτε γιορτάζει την αποχώρησή τους. «Είναι στιγμή να μετανιώσουμε και να συλλογιστούμε, όχι για να θυμώσουμε και να θριαμβολογήσουμε» σχολίασε και πρόσθεσε ότι τέτοια αφηγήματα δεν απαντούν στους λόγους που οδήγησαν τα συγκεκριμένα μέλη στην απόφασή τους.

Αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην απόφαση της Λουτσιάνα Μπέρτζερ, η οποία επικαλέστηκε την αποτυχία του κόμματος να αντιμετωπίσει τον αντισημιτισμό στους κόλπους της, λέγοντας ότι ο αντισημιτισμός πρέπει να αφυπνίσει το Εργατικό Κόμμα. «Αργήσαμε να καταλάβουμε ότι υπήρχε πρόβλημα και ακόμη περισσότερο αργήσαμε να το αντιμετωπίσουμε» είπε και πρόσθεσε: «Αν κάποιος σαν την Λουτσιάνα δεν πιστεύει πια ότι υπάρχει χώρος στο κόμμα, τότε πολλοί ακόμη θα αναρωτιούνται πως μπορούν να παραμείνουν».


Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 18 Φεβρουαρίου 2019, 21:09

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!