Τη λήψη μέτρων ασφαλείας στα δικαστήρια ζητά ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δ. Βερβεσός

stergiou
fotou
728x110 3


Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019, 19:50

Η «σημερινή νέα ανεμπόδιστη «θεατρική παράσταση» μελών του «Ρουβίκωνα» στο Εφετείο Αθηνών προκαλεί έκδηλη ανησυχία στο δικηγορικό κόσμο, επαναφέροντας – και μάλιστα πιεστικά – τα ζητήματα της ασφαλείας στους χώρους των δικαστηρίων», επισημαίνει ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών (ΔΣΑ) Δημήτρης Βερβεσός σε δήλωσή του.

Ο κ. Βερβεσός καλεί «για μια ακόμα φορά το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να λάβει άμεσα τα αναγκαία μέτρα που απαιτούνται».

Παράλληλα, ο κ. Βερβεσός υπογραμμίζει ότι ο ΔΣΑ έχει επανειλημμένα επισημάνει τόσο δημόσια όσο και σε συναντήσεις τους με τους αρμόδιους υπουργούς τα προβλήματα ασφαλείας στους χώρους των δικαστηρίων και έχει κάνει μάλιστα συγκεκριμένες προτάσεις για τη λύση τους.

Ο πρόεδρος του ΔΣΑ επισημαίνει χαρακτηριστικά: «δυστυχώς, μέχρι σήμερα δεν έχουν γίνει από πλευράς Πολιτείας οι αναγκαίες παρεμβάσεις, με αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε κάθε λίγο αντίστοιχα φαινόμενα, τα οποία δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις για δικηγόρους, δικαστές, δικαστικούς υπαλλήλους, αλλά και για εκατοντάδες πολίτες που επισκέπτονται τους χώρους των δικαστηρίων».

Τέλος, αναφέρει ότι ο ΔΣΑ έχει καταθέσει πολλές φορές ως σήμερα συγκεκριμένες και άμεσα εφαρμόσιμες προτάσεις και εκφράζει την ελπίδα ότι «έστω και τώρα θα κινηθεί η Πολιτεία στην κατεύθυνση επίλυσης των προβλημάτων ασφαλείας στους χώρους που διακινείται η Θέμιδα».


Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 20 Φεβρουαρίου 2019, 19:50

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!