ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ατύχημα με αλισοπρίονο είχε εργάτης στον Δήμο Ρήγα Φεραίου

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Στο Νοσοκομείο του Βόλου νοσηλεύεται ένας εργαζόμενος στην υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Ρήγα Φεραίου ύστερα από ατύχημα που είχε με αλυσοπρίονο, το οποίο έπεσε στο χέρι του την ώρα της εργασίας του. Η ΔΑΣ ΟΤΑ Μαγνησίας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:
«Το νέο αυτό συμβάν έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των εργοδοτικών “εργατικών – ατυχημάτων” που συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στους Δήμους της Μαγνησίας αλλά και ολόκληρης της χώρας.
Η συχνότητα τους εκτός από ανησυχητική είναι και απόρροια της εντατικοποίησης και της υποτίμησης της ίδιας της ανθρώπινης ζωής, που όταν δεν θρηνούμε θύματα, οι εργαζόμενοι σακατεύονται στην ανάγκη να βγει το μεροκάματο, με ελλιπέστατες τις συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας.
Για την κυβέρνηση προφανώς αυτός ο εργαζόμενος, όπως και κάθε εργαζόμενος στις Υπηρεσίες Καθαριότητας, Ηλεκτροφωτισμού, Πρασίνου, Συντήρησης κ.λ.π, δεν δικαιούται το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας .

KENT728X100

Η Δημοτική αρχή συνεχίζει με την ίδια πολιτική αντίληψη και πρακτική της Κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ) όπως και των προηγούμενων Κυβερνήσεων (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), την εντατικοποίηση της δουλειάς, τις ελαστικές σχέσεις εργασίας, χωρίς συγκεκριμένο πρόγραμμα υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων.
Εκφράζουμε στο συνάδελφο μας γρήγορη ανάρρωση και ζητούμε εδώ και τώρα από τη Δημοτική Αρχή Νασίκα, να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των εργαζομένων, πριν θρηνήσουμε θύματα.
Καλούμε τους συναδέλφους στους Δήμους της Μαγνησίας να δώσουν αποστομωτική απάντηση με την μαζική συμμετοχή τους στην απεργία αύριο Πέμπτη 21/2 , καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 7 αύριο το πρωί στο αμαξοστάσιο Βόλου, παλεύοντας για την επέκταση και την απρόσκοπτη καταβολή του επικίνδυνου και ανθυγιεινού επιδόματος καθώς και όλων των ΒΑΕ που κερδήθηκαν με αίμα, αγώνες και θυσίες».

error: Content is protected !!