ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολοκληρώνονται οι παραστάσεις των νέων παραγωγών  του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.

Ολοκληρώνονται οι παραστάσεις των δύο νέων παραγωγών του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου «Δυόμισι ΦΟΝΟΙ κι ένα ΜΠΟΥΛΝΤΟΝΓΚ» σε σκηνοθεσία Γρηγόρη Γαλάτη και «Η ΠΟΡΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ» σε σκηνοθεσία Άννας Μακράκη. Πρόκειται για έργα τα οποία αγκάλιασε το Βολιώτικο κοινό, καθιστώντας την τρέχουσα θεατρική περίοδο μία από τις πιο πετυχημένες του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου. Μάλιστα, την παράσταση «Δυόμισι ΦΟΝΟΙ κι ένα ΜΠΟΥΛΝΤΟΝΓΚ» παρακολούθησαν δωρεάν οι μαθητές του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Βόλου, ενώ τις επόμενες μέρες προγραμματίζεται να την παρακολουθήσουν δωρεάν οι φιλοξενούμενοι του ξενώνα  «ΦΙΛΥΡΑ», του  Τομέα  Ψυχικής  Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου, Αχιλλοπούλειο.  Όσοι δεν είχαν ως τώρα την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τις δύο παραστάσεις  προλαβαίνουν να το κάνουν τις επόμενες μέρες.

Το έργο «Δυόμισι ΦΟΝΟΙ κι ένα ΜΠΟΥΛΝΤΟΝΓΚ», των Μ. Ρέππα και Θ. Παπαθανασίου, προσφέρει άφθονο γέλιο καθώς οι πρωταγωνιστές μπλέκουν σε ένα δαιμονικό γαϊτανάκι συνεχών, απρόβλεπτων, ξεκαρδιστικών παρεξηγήσεων που δημιούργει με μαεστρία το δημοφιλές συγγραφικό δίδυμο.  Η πρωτότυπη σκηνοθεσία με την υπογραφή του Γρηγόρη Γαλάτη, Καλλιτεχνικού Διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, και η ευρηματική σκηνογραφία του Αλέξανδρου Ψυχούλη μπλέκουν άμεσα τις ερμηνείες των ηθοποιών με τη δράση.

KEN 728X100

Ενδεικτικά παραθέτουμε μερικά από τα σχόλια που ανήρτησαν στις σελίδες facebook «Τέχνες στο Βόλο» & «Δηπεθε Δήμου Βόλου»  ορισμένοι από τους θεατές που την έχουν ήδη παρακολουθήσει:  ¨Πολλά συγχαρητήρια σ όλους τούς συντελεστές. Υπέροχη παράσταση¨, ¨Συγχαρητήρια σε όλους σας γελάσαμε περάσαμε τέλεια. ¨ , ¨Υπέροχο. Συγχαρητήρια εξαιρετική παράσταση. Σας το συνιστώ…¨, ¨Πολύ ωραία παράσταση..!! Όσοι δεν πήγατε να πάτε..!¨ , ¨Συγχαρητήρια όλοι υπέροχοι!!!¨ , ¨Πολύ ωραία συγχαρητήρια αξίζει¨, ¨Υπέροχοι όλοι σας !!!!! Μπράβο!!! Δείτε το όσοι δεν το έχετε ακόμη δει!!!¨, ¨Υπέροχοι όλοι τους! Συγχαρητήρια! Είναι από τις παραστάσεις που τις ξαναβλέπεις!¨

Η μουσική επιμέλεια της παράστασης ανήκει στον Τόλη Κόκκινο και τα κοστούμια στην Ασπασία Μπότα. Πρωταγωνιστούν με σειρά εμφάνισης: Νιόβη Κωστοπούλου, Απόστολος Τσιρώνης, Βιβή Νικοπούλου, Γιάννης Κοτσαρίνης, Σύνθια  Μπατσή, Γρηγόρης Γαλάτης, Βλάσσης Ζώτης.

Οι τελευταίες παραστάσεις θα δοθούν την Παρασκευή 22 και το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου στις 21:15 και την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου στις 20:00.

Η δεύτερη παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου, είναι το έργο «Η ΠΟΡΝΗ ΑΠΟ ΠΑΝΩ», του Αντώνη Τσιπιανίτη.  Ο μονόλογος-εξομολόγηση της Ερατούς, που αποδίδει υποδειγματικά με την αληθινή, λιτή και γήινη ερμηνεία της η Μπέττυ Νικολέση, προκαλεί την συναισθηματική συμμετοχή των θεατών, ανδρών και γυναικών. Η ζωή και οι χαρακτήρες που έπαιξαν ρόλο στη ζωή της ηρωίδας καθίστανται στοιχεία αυτοαναγνώρισης για το κοινό, καθώς θυμίζουν στοιχεία της προσωπικής τους βιωμένης εμπειρίας ξυπνώντας συναισθήματα συγκίνησης, γέλιου, τρυφερότητας και  έρωτα.

Η σκηνογραφία της παράστασης ανήκει στον Αλέξανδρο Ψυχούλη και η μουσική επιμέλεια στον Τόλη Κόκκινο. Βοηθός σκηνοθεσίας είναι  η Συνοδή Φουκαλά.

Οι τελευταίες παραστάσεις θα δοθούν, την Τετάρτη 20 και 27 Φεβρουαρίου στις 21:15 και την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου και 3 Μαρτίου στις 20:00.

Οι παραστάσεις  δεν ενδείκνυται για παιδιά.

Οι παραγωγές εντάσσονται στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης 2018-2020 μεταξύ του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού,  της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του Δήμου Βόλου και του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου.

Πληροφορίες-προπώληση εισιτηρίων στο «Δίαυλο» (Σκενδεράνη 11, τηλ. 2421033692) και στο Ταμείο του Θεάτρου (2421027441). Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. παρακαλούμε επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2421082358, 2421082870 ή επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  www.doepap.gr  και τη σελίδα μας στο facebook «Τέχνες στο Βόλο» & «ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου».

error: Content is protected !!