ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δίχως ηλεκτρικό ρεύμα έμειναν για πάνω από 24 ώρες 34.000 σπίτια στο Βερολίνο

ezgif.com gif maker
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019, 02:30

Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα έμειναν από την Τρίτη το απόγευμα περισσότερα από 34.000 νοικοκυριά, υπηρεσίες, σχολεία και νοσοκομεία στο νοτιοανατολικό Βερολίνο, έπειτα από σοβαρή βλάβη σε κεντρικά καλώδια η οποία προκλήθηκε κατά την διάρκεια εκτέλεσης οικοδομικών έργων.

Η διακοπή ρεύματος αφορά τις περιοχές Τρέπτοου-Κέπενικ και Λίχτενμπεργκ και, σύμφωνα με τις πρώτες ανακοινώσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, επρόκειτο να αποκατασταθεί το αργότερο μέχρι τις 16.00 (ώρα Ελλάδος) την Τετάρτη, χωρίς ωστόσο αυτό να καταστεί εφικτό, όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Σύμφωνα με την εταιρία-πάροχο ηλεκτρικού ρεύματος Vattenfall, τα έργα πραγματοποιούνταν χωρίς προηγούμενη ενημέρωση ώστε να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα και η ζημιά αφορά ολική καταστροφή κεντρικών καλωδίων της περιοχής.

Η εταιρία άφησε μάλιστα ανοιχτό το εάν θα κατάφερνε να αποκαταστήσει την βλάβη έως τις 22.30 της Τετάρτης.

Εκτός από τα χιλιάδες νοικοκυριά που έμειναν από χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, την Τετάρτη δεν λειτούργησαν τα σχολεία όλων των βαθμίδων, ενώ από το νοσοκομείο της περιοχής πολλοί ασθενείς μεταφέρθηκαν σε άλλα νοσηλευτικά ιδρύματα.

Διακοπές υπήρξαν και στην κυκλοφορία του υπόγειου σιδηρόδρομου.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019, 02:32

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!