Ικανοποιητικοί οι έλεγχοι, αυθαίρετες οι ερμηνείες των αποτελεσμάτων

stergiou 1
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019, 16:36

KENT 2

Την ικανοποίησή του, αφού μετά από χρόνια προσπάθειας και πίεσης για λήψη μέτρων κατά του λαθρεμπορίου καυσίμων υπάρχει αποτελεσματική αξιοποίηση των δεδομένων του συστήματος εισροών-εκροών, εκφράζει ο Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών (ΣΕΕΠΕ), με αφορμή πρόσφατο Δελτίο Τύπου της ΑΑΔΕ.

«Τα σημαντικότατα ευρήματα των ελέγχων της ΑΑΔΕ δικαιώνουν τον Σύνδεσμο και τις θέσεις του», αναφέρει ο ΣΕΕΠΕ, σημειώνοντας ότι «είναι λανθασμένη η ερμηνεία που δόθηκε για τα αποτελέσματα των ελέγχων, σύμφωνα με την οποία ένα στα τρία πρατήρια καυσίμων εμφανίζει παραβάσεις», αντί του σωστού «τρία στα εκατό πρατήρια».

Σύμφωνα με τον ΣΕΕΠΕ:

-Οι έλεγχοι πραγματοποιήθηκαν κατ’ αποκλειστικότητα σε συγκεκριμένα πρατήρια που το σύστημα είχε εντοπίσει, πρωτογενώς, προβλήματα και, κατ’ επέκταση, πιθανή παραβατικότητα. Οι αυθαίρετες αναγωγές των ευρημάτων από ελέγχους σε συγκεκριμένη ομάδα πρατηρίων -βάσει ενδείξεων- στο σύνολο των πρατηρίων, δημιουργούν παρερμηνείες και αποπροσανατολίζουν το καταναλωτικό κοινό.

– Από τα περίπου 6.000 πρατήρια που λειτουργούν στη χώρα μας, επιλέχθηκαν 546 πρατήρια για έλεγχο το 2018 (που αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% του συνόλου των πρατηρίων), κατόπιν ανάλυσης πληροφοριών από το σύστημα εισροών-εκροών. Η επιλογή αυτών των πρατηρίων έγινε με βάση ειδικά κριτήρια επικινδυνότητας, όπως σημειώνει στο Δελτίο Τύπου η Αρχή.

– Σε αυτούς τους ελέγχους εντοπίσθηκαν παραβάσεις σε 181 πρατήρια, που αντιστοιχούν στο 3% του συνόλου των πρατηρίων, δηλαδή 3 στα 100 πρατήρια.

«Εξακολουθούμε να πιστεύουμε πως προτεραιότητα για τον κλάδο είναι η καταπολέμηση του λαθρεμπορίου και κάθε παρανομίας στα καύσιμα.

Συνεχίζουμε να είμαστε υπέρ της αξιοποίησης των δεδομένων του συστήματος εισροών-εκροών στα πρατήρια καυσίμων όλης της χώρας, καθώς και της

ολοκλήρωσης και εφαρμογής όλων των μέτρων που έχουν ενταχθεί στον Επιχειρησιακό Σχεδιασμό της ΑΑΔΕ ή έχουν νομοθετηθεί και δεν έχουν υλοποιηθεί», καταλήγει ο Σύνδεσμος.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019, 16:37

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!