ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Χανιά: Γέμισε η θάλασσα λαγοκέφαλους


Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019, 00:22

Την ανησυχία των τρομοκρατημένων πολιτών αλλά και την οργή των ψαράδων έχει προκαλέσει τις τελευταίες μέρες, η αυξημένη εμφάνιση λαγοκέφαλων στις θαλάσσιες περιοχές των Χανίων.

Έξαλλοι και σε απόγνωση οι επαγγελματίες αλιείς, εκφράζουν τον προβληματισμό τους, καθώς βλέπουν όλο και πιο συχνά τον τελευταίο καιρό την περιουσία τους να καταστρέφεται, αφού τα λαγόψαρα επιτίθενται και σκίζουν τα δίχτυα για να καταβροχθίσουν τα παγιδευμένα ψάρια.

Πρόκειται για επικίνδυνα ψάρια για τον άνθρωπο που κάνουν την εμφάνισή τους ολοένα και περισσότερο στις θάλασσες της χώρας.

Ο λαγοκέφαλος ή διαβολόψαρο, όπως χαρακτηρίζεται, περιέχει τη δηλητηριώδη τοξίνη Τετραδοτοξίνη (ΤΤΧ), η οποία προκαλεί στον άνθρωπο που θα καταναλώσει το ψάρι, αναπνευστικές διαταραχές, ανεπάρκεια του κυκλοφορικού συστήματος, μυϊκή παράλυση ακόμη και θάνατο. Μάλιστα, δεν υπάρχει αντίδοτο για την τοξίνη.

Οι φωτογραφίες αποδεικνύουν του λόγου το αληθές και δείχνουν την «ψαριά» του Μιχάλη Σημαιάκη από τον κόλπο της Κισσάμου το πρωινό της Τετάρτης.

Μάλιστα μπορεί κάποιος να διακρίνει και τα κομμένα δίχτυα από τις επιθέσεις των «διαβολικών» ψαριών.

Πηγή: zarpanews.gr


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Φεβρουαρίου 2019, 01:58

ΠΗΓΗ

error: Content is protected !!