Αργυρά και χάλκινα μετάλλια σε Βολιώτες αθλητές

Με διακρίσεις σε όλες τις κατηγορίες που διαγωνίστηκαν, επέστρεψαν οι μαθητές του DRCS των τμημάτων Βόλου και Λάρισας από το 1st Acropolis WKF International Martial Arts Gathering, που διοργάνωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαίδευσης Τεχνών Αυτοάμυνας (ΠΟΕΤΑ) στις 16 & 17 Φεβρουαρίου 2019 στο Domotel Kastri Contemporary Hotel, στην Αθήνα.

KEN 728X100

Η εκδήλωση περιελάμβανε σεμινάρια διαφόρων πολεμικών τεχνών και συστημάτων αυτοάμυνας από μεγάλους ξένους και Έλληνες δασκάλους όπως ο Hanshi Alain Sailly (8th DAN), o Kyoshi Roberto Ausejo (6th DAN) και ο Master Μιχάλης Κοσσυβάκης, καθώς και διαγωνισμούς αυτοάμυνας.

Από την Ελλάδα δίδαξαν τα μέλη της ΠΟΕΤΑ (με τυχαία σειρά):

DRCS – Πετμεζάς Σταύρος,

JU-JITSU – Παναγιώτης Μπάμπαλης,

BLADE – Mιχάλης Κοσσυβάκης

CASD – Γιώργος Τσατσούλας,

HAPKIDO – Κωνσταντίνος Καλλής,

NINJUTSU – Τριαντάφυλλος Τσαγρής,

KRAV MAGA – Στάθης Συμεών.

Στο διαγωνιστικό σκέλος, η συμμετοχή των τμημάτων του συστήματος αυτοάμυνας DRCS του Βόλου και της Λάρισας, του Α.Π.Σ Εργαστηρίου Πολεμικών Τεχνών Βόλου/Α.Σ ΩΡΙΩΝ και του Α.Σ. Judo Bushi αντίστοιχα, στέφτηκε με απόλυτη επιτυχία.

Στην τελική κατάταξη, στην κατηγορία αρχαρίων – μέσων είχαμε:

Άοπλη Μάχη Ανδρών: 1η θέση (χρυσό) Θάνος Γκιάστας DRCS Λάρισας, 3η θέση (χάλκινο) Στυλιανός Πράπας DRCS Βόλου

‘Ενοπλη Μάχη Ανδρών: 1η θέση (χρυσό) Θάνος Γκιάστας DRCS Λάρισας, 2η θέση (αργυρό) Βασίλειος Μπαντίδης DRCS Βόλου, 3η θέση (χάλκινο) Γεώργιος Μπαρμπαγιάννης DRCS Βόλου

Άοπλη Μάχη Γυναικών: 2η θέση (αργυρό) Γεωργία Ντούτση DRCS Βόλου

Πολλά συγχαρητήρια σε όλους τους διαγωνιζόμενους για τη μαχητικότητα αλλά κυρίως το ήθος που επέδειξαν καθ’ όλη τη διάρκεια του 2ημέρου και ακόμα περισσότερα στα παιδιά της οικογένειας του DRCS και τους δασκάλους Σταύρο Πετμεζά και Νικόλαο Βορνίτη (DRCS Βόλου) – Ιωάννη Τοζίδη και Θεόδωρο Παπαϊωάννου (DRCS Λάρισας). Άξια συγχαρητηρίων είναι και η διοργανώτρια αρχή, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκπαίδευσης Τεχνών Αυτοάμυνας (ΠΟΕΤΑ) για την ολοκλήρωση μιας πραγματικά άρτια οργανωμένης και επιτυχημένης εκδήλωσης.

Ο κος Πετμεζάς ως επικεφαλής εκπαιδευτής του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου “Εργαστήρι Πολεμικών Τεχνών Βόλου” μέλους της ΠΟΕΤΑ με αριθμό Μητρώου Β/031/16, έγινε δεκτός ως μέλος και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας και του απονεμήθηκε το δίπλωμα ένταξης μέλους από τον συνιδρυτή και αντιπρόεδρο της WORLD KOBUDO FEDERATION Hanshi Alain Sailly (8 DAN). Επίσης δέχθηκε προσωπική πρόσκληση από τον Hanshi Alain Sailly (8 DAN) να διδάξει αυτοάμυνα ως εισηγητής στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Πολεμικών Τεχνών (WKF EUROBUDO FESTIVAL) στις Βρυξέλλες στις 16-18 Μάϊου 2019 και από τον Kyoshi Roberto Ausejo (6 DAN) στο POWER BULL SUMMER CAMP στην Βαρκελώνη στις 22-28 Ιουλίου 2019.

Το D.R.C.S. © (Directive Reactive Controlling System) είναι ένα σύστημα κοντινής μάχης το οποίο βασίζεται στην άμεση αντίδραση και εν συνεχεία στον έλεγχο του αντιπάλου. Αυτό που καθορίζει την εκπαίδευση στο D.R.C.S. είναι αυτό ακριβώς που δηλώνουν τα αρχικά του. Αμεσότητα – Αντίδραση – Έλεγχος.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης είναι εύκολο και κατανοητό για όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτου ηλικίας και κοινωνικής θέσης και σκοπό έχει την σύντομη σε χρόνο αφομοίωση των τεχνικών και τακτικών από τον εκπαιδευόμενο. Οι τεχνικές είναι απλές, με αποτέλεσμα την εύκολη κατανόηση και εκμάθηση από οποιονδήποτε.

Όσον αφορά τους εργαζόμενους στις Ένοπλες Δυνάμεις, Σώματα Ασφαλείας και Υπηρεσίες Ασφαλείας και Φύλαξης, το D.R.C.S. είναι άρτια προσαρμοσμένο στις ανάγκες τους με αποτέλεσμα και την ανάλογη πιστοποίηση.

Δεν είναι μια πολεμική τέχνη ή ένα μαχητικό άθλημα. Είναι ένα σύστημα προσαρμοσμένης μάχης. Προσαρμοσμένης στις ανάγκες όλων των ανθρώπων και του κάθε ενός ξεχωριστά. Είναι εκπαίδευση με βάση τις αληθινές συνθήκες κινδύνου. Είναι Αυτοάμυνα.

error: Content is protected !!