Ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος στον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για την 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών

MANOLLO GIF
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Μετά από αίτημα του Βουλευτή Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου, πραγματοποιήθηκε τελικά την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2019 διευρυμένη σύσκεψη στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας παρουσία του Υπουργού κ. Ευάγγελου Αποστολάκη, για το ζήτημα της μετεγκατάστασης της 32ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών του Στρατοπέδου Γεωργούλα που βρίσκεται στη Νέα Ιωνία του Βόλου. Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Βουλευτής Μαγνησίας της ΝΔ κ. Μπουκώρος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αγοραστός, και η Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας κ. Κολυνδρίνη.

KEN 1

Ο Βουλευτής, ο οποίος έχει στο παρελθόν πραγματοποιήσει συναντήσεις  για το ίδιο θέμα με την προηγούμενη ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, επεσήμανε στον Υπουργό ότι για κάθε απόφαση που λαμβάνεται σε επιχειρησιακό επίπεδο θα πρέπει να συνεκτιμούνται και τα κριτήρια του κοινωνικού και οικονομικού αντίκτυπου που μπορεί αυτή να έχει σε κάθε περιοχή. Η ύπαρξη της 32ης Ταξιαρχίας αποτελεί πηγή τόνωσης για την πόλη και ειδικά για την περιοχή της Ν. Ιωνίας και επομένως, οι ντόπιοι δεν θα πρέπει να στερηθούν την οικονομική και κοινωνική στήριξη που προσφέρει η παρουσία της.

Ο Υπουργός από την πλευρά του ακούγοντας όλους τους παρευρισκόμενους, τους ενημέρωσε ότι κάθε ενέργεια μετεγκατάστασης της 32ης Ταξιαρχίας θα συνοδεύεται από ταυτόχρονη μετεγκατάσταση στο στρατόπεδο άλλης μόνιμης στρατιωτικής μονάδας ανάλογης δυναμικότητας. Σε κάθε περίπτωση, δεσμεύτηκε να επανεξετάσει εκ νέου το ζήτημα της μετεγκατάστασης της 32ης Ταξιαρχίας, δηλώνοντας ότι δεν θα υπάρξει καμία αιφνιδιαστική απόφαση, αντίθετη προς τα ανωτέρω.

error: Content is protected !!