Νίκος Χαυτούρας στο TheΝewspaper.gr: «Να ξανακερδηθεί η έδρα του ΚΙΝΑΛ στον Βόλο»

stergiou
fotou
ΜΥΛΩΝΑΣ ΝΕΟ

Ο Γιατρός της πρώτης γραμμής του Εθνικού Συστήματος Υγείας νευροχειρουργός Νίκος Χαυτούρας μιλά σήμερα στο ΤheΝewspaper.gr και παραθέτει τους πολιτικούς στόχους και τα πιστεύω του.

KENT728X100 1

Επιμένει ότι είναι επιτακτική ανάγκη να εκλεγεί και πάλι βουλευτής της προοδευτικής παράταξης στο Βόλο  ενώ παραμένει στρατιώτης Δημόσιας Υγείας  για όλους τους πολίτες.

  • Γιατί  πολιτεύεστε με το Kίνημα Αλλαγής;
  • Γιατί είναι η μόνη αξιόπιστη και σοβαρή πολιτική δύναμη στον προοδευτικό χώρο που μπορεί να αλλάξει τα πράγματα, να αλλάξει την Ελλάδα. Ο τόπος, όλοι μας, κολλήσαμε κυριολεκτικά στα μνημόνια και την ομίχλη των μνημονίων. Τα μνημόνια δεν ήρθαν για να μείνουν. Ήρθαν για φύγουν το συντομότερο δυνατό. Η χώρα έπρεπε  να διορθώσει τα λάθη που έγιναν, να προχωρήσει σε αλλαγές γενναίες και δραστικές και να βγούμε το συντομότερο από μια ανεπιθύμητη κατάσταση. Δυστυχώς δεν τα καταφέραμε.

Η Ελλάδα πρέπει να γίνει μια σύγχρονη χώρα , μια ευρωπαϊκή χώρα να διορθώσει τα λάθη και να τρέξει στο μέλλον. Αντίθετα εμείς παρατείναμε την ομίχλη των μνημονίων , έχουμε μια οικονομία που ίσα-ίσα ισορροπεί χωρίς να κάνει ούτε βήμα μπρος. Είναι ανάγκη να δημιουργήσουμε και πάλι την ελπίδα στους νέους ανθρώπους να δώσουμε ευκαιρίες.

Σήμερα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι γαντζωμένη στην καρέκλα και αδιαφορεί για την κοινωνική πολιτική και οικονομική οπισθοδρόμηση, τους ενδιαφέρει μόνο να κάνουν ότι διοικούν τη χώρα να νέμονται την εξουσία. Αδιαφορούν για την πραγματικότητα και ενδιαφέρονται μόνο να ικανοποιήσουν την εξουσιολαγνεία τους.

  • Επιχειρήσατε ωστόσο να πολιτευτείτε και με το ΣΥΡΙΖΑ. Γιατί δεν παραμείνατε εκεί;
  • Όταν πλησίασα αρκετά το χώρο αυτό, τον κατανόησα και κατάλαβα για τι ακριβώς πρόκειται. Δεν μπορεί να υπήρχε για εμένα δεύτερη σκέψη. Στο ΣΥΡΙΖΑ κυριαρχεί η ίντριγκα,  τα ψέματα  που λένε οι ίδιοι στον εαυτό τους και στους γύρω τους, διαιωνίζοντας μια αυταπάτη που οι ίδιοι πλέον καταδικάζουν.

Το ΠΑΣΟΚ έκανε λάθη και έχει μεγάλες ευθύνες, πέρασε από συμπληγάδες και ήρθε αντιμέτωπο με την πραγματικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει κάθε ημέρα την πραγματικότητα και επιμένει να λειτουργεί μέσα σε αλλεπάλληλες αυταπάτες. Το ΠΑΣΟΚ έκανε λάθη αλλά και πάρα πολλά καλά. Παρέδωσε μια Ελλάδα με τεράστιο και αναβαθμισμένο βιοτικό επίπεδο που  δεν είχε φανταστεί κανείς την δεκαετία του ‘70. Σήμερα ο Σύριζα, τι θα παραδώσει, μια υποχρεωμένη  χώρα που παρέλαβε και κατάφερε να την υποθηκεύσει κιόλας;

 

  • Είστε πολλά χρόνια συνδικαλιστής στο χώρο των γιατρών. Υπάρχει σήμερα ένα ικανό και αξιόπιστο Σύστημα Υγείας για τον πολίτη;
  • Όποιος πει ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν είναι έργο του ΠΑΣΟΚ θα πει ένα πολύ μεγάλο ψέμα. Πιστεύω στην Δωρεάν Δημόσια Υγεία για όλους και την υπηρετώ πολλά χρόνια. Υπάρχουν ελλείψεις γιατρών και μέσων, αλλά υπάρχει και ένα ικανό δίχτυ προστασίας για τον πολίτη. Επί των ημερών του κυρίου Τσίπρα η κατάσταση επιδεινώθηκε.

 

  • Πολιτεύεστε με το ΚΙΝΑΛ  το οποίο δεν λέει όχι στην παροχή υγείας μέσω των ιδιωτικών Kέντρων Yγείας.
  • Αυτό είναι αλήθεια. Και βέβαια χρειάζεται η ιδιωτική πρωτοβουλία και η ιδιωτική υγεία. Είτε υπάρχει όμως ιδιωτικός τομέας είτε όχι, είτε είναι οργανωμένος είτε όχι, η Πολιτεία οφείλει να προσφέρει ένα δημόσιο Νοσοκομείο που θα καλύπτει κάθε ανάγκη και κάθε πολίτη.

 

  • Τι θέλετε να πετύχετε με την πολιτική σας δράση στη Μαγνησία;
  • Ο στόχος είναι απλός και επιτεύξιμος.  Το ΚΙΝΑΛ πρέπει να εκλέξει και πάλι βουλευτή  στη Μαγνησία. Ο Βόλος δεν μπορεί να μην έχει βουλευτή της Δημοκρατικής παράταξης και στην επόμενη Βουλή. Είναι επιτακτική ανάγκη  και για την Μαγνησία και για το ΠΑΣΟΚ να ξαναβγάλει έδρα στο νόμο. Έχει κοστίσει στο τόπο η έλλειψη αυτή της έδρας.
error: Content is protected !!